«Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος σε μια κατάληψη και αντί για την κατάληψη, να χτιστεί μια βιβλιοθήκη», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τα νέα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν φοιτητές που αντιδρούν στο έργο στο ΑΠΘ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με την αστυνομία που φυλάσσει τον χώρο από νέο βανδαλισμό.

Μιλώντας στον Σκάι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΑΠΘ να προχωρήσει το έργο της κατασκευής βιβλιοθήκης, παρά τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών.

Για την πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πήρε το πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι συνταγματική και εφόσον εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αρχίσει η λειτουργιά των ομάδων προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην βάση του σχεδιασμού της ελληνικής αστυνομίας.

Για το νέο νόμο – πλαίσιο, ανέφερε ότι στόχος των αλλαγών είναι να δοθούν νέοι ορίζοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια, και νέες δυνατότητες σε φοιτητές και καθηγητές.