Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου Ράινερ στην Κηφισιά, καθώς το παιδάκι φέρεται να βρίσκεται στη Νορβηγία με τον πατέρα του.

Οι εκτιμήσεις αστυνομικών, αλλά και οι φόβοι της μητέρας του 6χρονου Ράινερ, ότι το παιδί το έχει αρπάξει ο πατέρας του μαζί με τον Ισλανδό θείο του και κατάφεραν να διαφύγουν στη Νορβηγία, φαίνεται να επιβεβαιώνονται.


Το μυστήριο e-mail του πατέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νορβηγικής καταγωγής πατέρας του 6χρονου έστειλε e-mail στη δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν και ισχυρίστηκε πως ο Ράινερ είναι μαζί του στη Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα η Ελληνίδα δικηγόρος του Νορβηγού κ. Πατρίνια-Μαρία Αδαμοπούλου δέχθηκε επιστολή από τους δικηγόρους του πατέρα στη Νορβηγία στην οποία αναφέρεται ότι ο 6χρονος βρίσκεται σε ασφαλές μέρος με τον πατέρα του στη χώρα του.

Η δικηγόρος αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να ερευνήσουν αν όντως ευσταθεί η πληροφορία.



«Προσχεδιασμένη και καταδρομική η διαδικασία απαγωγής του παιδιού»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Χρήστο Οικονομάκη, οι προσπάθειες της γυναίκας να επικοινωνήσει με τον Νορβηγό πατέρα του παιδιού της παραμένουν άκαρπες καθώς βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη μαζί του για την επιμέλεια του παιδιού. Ο κ. Οικονομάκης κάνει λόγο για μια προσχεδιασμένη και καταδρομική διαδικασία απαγωγής του παιδιού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

«Έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση ενώ στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουμε προσπαθήσει κι εμείς αλλά και η μητέρα να επικοινωνήσει με τον πατέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνό του είναι κλειστό. Το ίδιο συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα», λέει ο κ.Οικονομάκης.

«Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας»

Την ίδια ώρα η μητέρα του αγοριού να απευθύνει δραματική έκκληση μέσα από το MEGA: «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη, σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου».



«Κλειδί» η πορεία του λευκού βαν

Κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων της περιοχής έχουν καταγράψει τη διαδρομή που ακολούθησε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποίησε ο κουκουλοφόρος που άρπαξε το αγόρι.

Το λευκό βαν έστριψε στην οδό που μένει η οικογένεια του 6χρονου, στη συνέχεια χάθηκε προς τη Χαριλάου Τρικούπη και βγήκε στην Εθνική Οδό. Σύμφωνα με το MEGA, το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου, πριν από λίγες ημέρες. Το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και λίγο μετά την αρπαγή το εγκατέλειψαν, σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα, άρπαξε το παιδί και έφυγε. Εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου, τότε οι αρχές θεωρούν ότι υπήρχε συνεργός.