Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Grigoris_Leon
Ελλάδα

Λέων για Πάτρα: Το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα - Θα δείξει ποιοι έδρασαν για να καταλήξουν τα τρία αδέλφια

«Θα υπάρχει σαφέστατο αίτιο θανάτου και στις δύο περιπτώσεις», είπε σχετικά με τη Μαλένα και την Ίριδα

Απόλυτα βέβαιος πως τα επιστημονικά δεδομένα θα ρίξουν άπλετο «φως» στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών τηςς οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα , εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας.

«Με την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του τρίτου παιδιού έχει ορίσει επιπλέον και σύμβουλο ιατροδικαστή.

«Ουσιαστικά αυτό που τώρα περιμένουμε είναι τους δύο συναδέλφους που θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις δύο πραγματογνωμοσύνες και τις μαρτυρίες των δύο συναδέλφων που αρχικά έκαναν αυτή τη διαδικασία. Ο τρίτος πραγματογνώμονας, θα κληθεί κάποια στιγμή να δώσει εξηγήσεις για να μη έχουμε κανένα σύννεφο και σκιά στην υπόθεση», τόνισε.


«Το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα»

Μιλώντας για την Ίριδα και τη Μαλένα, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει σαφέστατο αίτιο θανάτου και στις δύο περιπτώσεις».

«Το μοτίβο φαίνεται να είναι το ίδιο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η Τζωρτζίνα ουσιαστικά βασανίστηκε με ένα και μόνο εξωγενή παράγοντα αυτό της κεταμίνης», πρόσθεσε.

«Η δράστιδα ή οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει κοινά στοιχεία τα οποία φαίνονται» επισήμανε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ο κ. Λέων.

«Το δεύτερο παιδί θα ξεκλειδώσει τα πάντα. Θα ξεκλειδώσει και το ποιοι ήταν οι άνθρωποι που έδρασαν για να καταλήξουν αυτά τα τρία παιδιά», σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ο κ. Λέων υποστήριξε ότι και εκεί θα έχουμε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα.