Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος κατά το παρελθόν τιμήθηκε με το οφφίκιο του Άρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε. , μαζί με την Γεν. Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ευγεν. κ. Elisabeth Lee.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερης συνομιλίας τους, ο Παναγιώτατος ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο χωρών (Ελλάδος-ΗΠΑ) να βελτιωθούν και να υπάρχει σταθερότητα, ειρήνη και δημιουργική συνεργασία, ενώ τον ευχαρίστησε για την δεξίωση που ετοιμάζει προς τιμήν του στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αγαπητός σε όλο τον κόσμο, αλλά και γιατί νιώθει ότι τον τιμά αυτή η συνάντηση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσούνης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή». Υπογράμμισε δε την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσθέτει: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».


Νωρίτερα, ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο