Δεν έγινε δεκτή η παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας ως προς τον τρίτο μηνυτή στην υπόθεση Λιγνάδη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση αποφάσισε να μην παρίσταται ο δικηγόρος, Γιάννης Βλάχος, στη δίκη προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, ως προς τον τρίτο καταγγέλλοντα του οποίου έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του δεν έχει εντοπιστεί και δεν έχει δώσει το παρών στη δικαστική αίθουσα.

Ο λόγος είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο όρισε τον Γιάννη Βλάχο ως πληρεξούσιο δικηγόρο του.«Δεν θα είχε τεθεί ζήτημα αν το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν παρών», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε η κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα με την υποβολή ερωτήσεων από τους δικηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

Δικηγόρος: Σας ήθελε για καθαρίστρια; Για σεξουαλικό παιχνίδι, για βοηθό στις οντισιόν; Αυτά που έχετε καταθέσει.Συνεχίζατε να μένετε; Γιατί σας ήθελε, συγκάτοικο; Να μαγειρεύετε;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος αυτός στην αρχή ήταν ευγενικός απέναντί μου. Δεν φαινόταν να θέλει ανταλλάγματα. Άλλαξε μέσα σ' αυτό το διάστημα. Μετά από αυτό η αίσθηση ήταν ότι κυριαρχούσε πάνω μου.

Ο μάρτυρας σημείωσε αρκετές φορές στην κατάθεσή του έντονα το αίσθημα της ενοχής. «Μονίμως η αίσθηση που είχα ήταν ότι εγώ το προκάλεσα», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στη φορά που αρνήθηκε το στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο είπε πως τα κατάφερε να το κάνει γιατί είχε περάσει «πολλές στιγμές κακοποίησης» και «δεν άντεχε άλλο αυτό το πράγμα». Παράλληλα ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ήθελε να επιβεβαιωθεί με τον τρόπο που του επιβαλλόταν. «Ο τρόπος που μου επιβαλλόταν και τις δύο φορές, έδειχνε ότι επιβεβαιωνόταν. Έκανε το δικό του κομμάτι, ευχαρίστησε τον εαυτό του, όχιεμένα. Το έκανε πάνω μου και έφυγε» είπε συγκεκριμένα στο δικαστήριο.