Μια τραγωδία σημειώθηκε στην Ελασσόνα με ένα βρέφος 10 μηνών να χάνει την ζωή του, σε τροχαίο δυστύχημα. Η οικογένεια από τις ευτυχισμένες στιγμές που ζούσαν με το μωρό στην αγκαλιά έδωσαν την θέση τους στην απίστευτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και γίνεται περισσότερο δραματική στο άκουσμα πως για το Σάββατο ήταν προγραμματισμένη η βάφτιση του μικρού αγοριού και ο γάμος των γονιών του. H περιγραφή αυτόπτη συγκλονίζει.

Η ώρα ήταν 7.30 το απόγευμα, με φυσικό φωτισμό, αφού δεν υπάρχουν κολώνες και το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε αριστερά και καρφώθηκε σε δέντρο. Αν και η μητέρα οδηγός βγήκε με ελαφρά τραύματα, το μωρό παρότι ήταν – σύμφωνα με αστυνομικές πήγες – σε καρεκλάκι, σκοτώθηκε.

Το μοιραίο συνέβη σε κλάσματα του δευτερολέπτου στην επαρχιακή οδό Ελασσόνας – Κεφαλόβρυσου, στο ρεύμα προς Κρανιά, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους.

«Η μαμά του είναι σε σοκ, δεν μπορεί να πει η γυναίκα τι έγινε. Τράκαρε η μάνα με το παιδί, έπεσαν επάνω σε ένα δέντρο. Αύριο θα το βαφτίζανε, Κωνσταντίνο θα τον λέγανε κι όλας.  Η μάνα πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του παιδιού, πήγαν εκεί το βρήκαν, δεν ξέρω ποιος κάλεσε το ΕΚΑΒ. Η μάνα πήρε να ειδοποιήσει τον πατέρα και πήγαν εκεί και τους βρήκαν.  Ούτε να τους παρηγορήσουμε λόγια δεν έχουμε, ειλικρινά είναι δύσκολες ώρες», δήλωσε συγγενής του πατέρα του βρέφους.

Από τη σφοδρή σύγκρουση η μητέρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν στο σημείο έδωσαν κυριολεκτική μάχη για να κρατήσουν το αγοράκι στη ζωή, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Στο facebook είναι πρωτοφανής ο κατακλυσμός μηνυμάτων συμπαράστασης από τους συντοπίτες του άτυχου ζεύγους, που είναι πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία.

Αν και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα, παρέλαβε το αγοράκι και το μετέφερε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου για αρκετή ώρα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση δυστυχώς το μωρό κατέληξε, σκορπίζοντας την θλίψη…

«Δεν είχε τις αισθήσεις του, απλά ανέπνεε εκείνη την ώρα ακόμη. Το μωράκι κοιμόταν κατά την διάρκεια της διαδρομής. Προσπάθησαν να το επαναφέρουν το παιδάκι αλλά δυστυχώς ήταν μάταιο, ο εγκέφαλος του δεν λειτουργούσε, από την ώρα του τροχαίου κατευθείαν είχε σταματήσει ο εγκέφαλος του να λειτουργεί. Απλά ανέπνεε, οι τελευταίες του πνοές που ήταν. Προσπάθησαν πολλές ώρες να το επαναφέρουν και στην Ελασσόνα στο Κέντρο Υγείας και στην Λάρισα όπου το πήγαν, το παιδάκι ήταν ήδη νεκρό. Δεν γινόταν τίποτα και περαστικοί που σταματήσανε, προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά ήταν δύσκολο», συμπλήρωσε ο συγγενής.

Τώρα όλο το χωριό ετοιμάζεται με βαριά καρδιά να αποχαιρετήσει το μωρό και να στηρίξει την άτυχη μητέρα.