Από το πρωί της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΥΠ με την συνδρομή της Αστυνομίας για την μεταφορά των 19 Τούρκων, ανάμεσα τους ανώτεροι αξιωματικοί του Τουρκικού στρατού και επιχειρηματίες, από την Ελαφόνησο στη Νεάπολη όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες του protothema.gr, στο γιοτ επέβαιναν 19 άτομα όπου 9 εξ αυτών είναι άνδρες, 6 γυναίκες και 4 παιδιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος, ο λόγος γίνεται για γκιουλενιστές- που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να καταπλεύσουν στον Σίμο της Ελαφονήσου περίπου στο 02:30 ξημερώματα Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται, οι ίδιοι ζήτησαν βοήθησα στο κάμπινγκ του Σίμου με τους υπευθύνους της επιχείρησης να τους προσφέρουν καταλύματα και φαγητό ενώ ειδοποίησαν λιμενικό και Αστυνομία.

Οι Τούρκοι αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο καθώς όπως είπαν χαρακτηριστικά στους Αστυνομικούς δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους διότι κινδυνεύουν με φυλάκιση.