Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα γίνονται τα ερωτήματα που ανακύπτουν μέσα από τα στοιχεία της υπόθεσης των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, τα ερωτήματα μεγαλώνουν έπειτα από την αποκάλυψη ότι βρέθηκε στο Καραμανδάνειο φιαλίδιο αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας, που είχε ληφθεί πριν το θάνατό της.

Σύμφωνε με τις πληροφορίες του tempo24.news, το φιαλίδιο με το αίμα του παιδιού βρισκόταν σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν… τα γεύματά τους.

Βάσει των αναφορών του άνωθεν ιστοτόπου, το αίμα που είχε ληφθεί από την 9χρονη Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο αναφορικά με τα επεισόδια σπασμών που μετέφερε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά την εισαγωγή του παιδιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το δείγμα θα έπρεπε θα έπρεπε να έχει απορριφθεί μετά από ένα 24ωρο, γι΄αυτό και η ύπαρξή του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Το φιαλίδιο ανακλύφθηκε έπειτα από την παράδοση της έκθεσης από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στην 18η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και όπως φαίνεται ζητήθηκε να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φέρει γενετικό υλικό της μικρής Τζωρτζίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο φιαλίδιο, ξεχασμένο στο ψυγείο της Παιδιατρικής.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι ότι έως τώρα η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για αυτή την εξέλιξη, ενώ το φιαλίδιο μεταφέρθηκε την Πέμπτη (19.05.2022) από το Καραμανδάνειο στην Αθήνα από ειδική εταιρία, συνοδεία κλιμακίου του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.