Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή με εξαίρεση λίγες βροχοπτώσεις κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Από τις προμεσημβρινές περίπου ώρες, βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο, περίπου από το ύψος της Σάμου, και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, και στην Κρήτη. Ωστόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που περιμένουμε να βρέξει , ο καιρός θα παρουσιάζει και ανοίγματα.

Οι βροχές δηλαδή θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και θα εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο, με ήπιες εντάσεις, Στην υπόλοιπη χώρα, από βορρά προς νότο, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον ήλιο να κυριαρχεί.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. Θα κυμανθεί στους 28 βαθμούς στα βόρεια, 29 στα δυτικά, 25-26 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στο νότιο Αιγαίο, με 21-23 βαθμούς το μεσημέρι.

Αιτία, το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα που θα διατηρηθεί στα πελάγη, με ένταση στο Αιγαίο 5-7, τοπικά στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θα αρχίσει να εξασθενεί το βράδυ από βορρά προς νότο. Και πιο ήπιοι βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.




Στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νομού, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες που θα πνέουν μέχρι 5-7 μποφόρ, το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες.

Το σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω βελτίωση με εξαίρεση λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη και ίσως και στα Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο φτάνοντας το μεσημέρι τους 30-31 βαθμούς στα ηπειρωτικά και λίγο χαμηλότερες στο Αιγαίο, κοντά στους 25-29 βαθμούς. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις θα υποχωρήσουν στα 5, τοπικά στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι επιστρέφει η ατμοσφαιρική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, με μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ενώ τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το απόγευμα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 29-30 στο Αιγαίο. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.