Πέφτει η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη καθώς σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την τελεσίδικη απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως έγινε πρωτοδίκως. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Στην τελευταία συνεδρίαση οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια επέμειναν στην γραμμή της αποποίησης των ευθυνών τους, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.




Ο Έλληνας κατηγορούμενος είπε: «κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δεν φταίω»

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι αλλο;

Κατηγορουμενος: Όχι

Ο Αλβανός κατηγορούμενος είπε: «όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονια, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ειναι αυτοβούλοι, να αγαπάνε την οικογενεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Παρόντες και σήμερα στη δικαστική αίθουσα θα είναι οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη καθώς και συγγενείς άλλων θυμάτων γυναικοκτονιών.