«Θα αποδοθούν ευθύνες εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, η έρευνα θα τα δείξει όλα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης & Ειδικής αγωγή του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης με αφορμή την επίσκεψή του στο σχολείο του 14χρονου αυτόχειρα.

«Θα αποδοθούν ευθύνες εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, η έρευνα θα τα δείξει όλα. Στο κομμάτι αυτό δεν μπαίνουμε εμείς απλά το υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται έντονα για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς για αυτό και είμαστε εδώ, να δούμε τη λειτουργία του σχολειού, να δούμε τους προβληματισμούς των μαθητών και των εκπαιδευτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.

«Μπήκαμε στην τάξη μιλήσαμε με τους μαθητές, τους ακούσαμε, τους εμψυχώσαμε, τους είπαμε ότι πρέπει να συνεχιστεί η ζωή τους παράλληλα όμως ότι δεν πρέπει να κλείνει κανένα στόμα εάν φτάσουν περιστατικά βίας στο σχολείο. Ότι πρέπει να είναι όλοι σαν μια γροθιά ενωμένοι και αγαπημένοι. Μιλήσαμε με τους εκπαιδευτικούς πάρα πολύ ώρα, είδαμε τους προβληματισμούς τους, τους εμψυχώσαμε. Το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει ομαλά όπως λειτουργούσε παρά το χαμό του παιδιού», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το υπουργειο Παιδείας ενδιαφέρεται για τους μαθητές για αυτό είμαστε εδώ, ότι προβλήματα υπάρχουν να τα διεκπεραιώσουμε ώστε να μην ξαναεμφανιστούν τέτοια θέματα και τη γνώση που πήραμε σήμερα να την μεταφέρουμε και στις επικείμενες διατάξεις που θα περάσουμε και το σχέδιο που θα εφαρμόσουμε για την πρόληψη αντιμετώπισης της βίας που είναι σχεδόν έτοιμο να ανακοινωθεί κάποια στιγμή», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται άμεσα για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς να ακούσει τα προβλήματά τους όπου υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης θα υπάρξει και θα επιλύονται τα προβλήματα. Συζητήσαμε τα πάντα και από εδώ θα προκύψουν και οι επικείμενες διατάξεις για την ενδοσχολική βία, την αντιμετώπιση της και την πρόληψη της», κατέληξε.