Το μείζον εθνικό θέμα της υπογεννητικότητος του πληθυσμού της χώρας πραγματεύτηκε η πάντα επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Νεότερες προσεγγίσεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση», που διοργάνωσε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, σε αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στον Πειραιά.

Στην προαναφερθείσα ημερίδα συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με καινοτόμα και σύγχρονα συστήματα διαχειρίσεως ασθενών, πρακτικές διαδικασίες στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή όπως και την επιστημονική ηθική, νομική και ψυχολογική υποστήριξη των ζευγαριών που προσπαθούν να κάνουν οικογένεια.

Η «Διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», όπως είναι η επίσημη ονομασία της, έχει διακλαδική σύνθεση και αρμοδιότητες, γι’ αυτό και υπάγεται στο ΓΕΕΘΑ, αλλά εδρεύει και εξυπηρετείται διοικητικώς στο ΝΝΑ, συγκροτήθηκε και ενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2017, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους δικαιούχους ιατρικής περιθάλψεως και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδος κήρυξε ο υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ και σε αυτήν παραβρέθηκαν επίσης:

- Ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου.

- Ο Διοικητής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) Υποστράτηγος Δημήτριος Κάσιμος.

- Ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του ΓΕΝ (ΓΕΝ/ΔΥΓ) Υποναύαρχος (Ι) Αντώνιος Παπαγεωργίου.

- Ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος (Ι) Γεώργιος Κωνσταντέλλος ΛΣ.

- Ο Διοικητής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) Αρχιπλοίαρχος (Ι) Λάμπρος Μπιλάλης ΠΝ.

Τέλος, μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε ξενάγηση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ» στο Άλσος Ναυτικής Παραδόσεως, στο Τροκαντερό Παλαιού Φαλήρου.

A