Ημερίδα με θέμα: «Έμφυλη Ισότητα και Ένοπλες Δυνάμεις. Προκλήσεις -Εξελίξεις- Νομοθεσία» διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΔΑΕΔ) στην πλατεία Ρηγίλλης.

Ποιοι βουλευτές παρέστησαν στην Ημερίδα 

· Άννα Καραμανλή από τη Ν.Δ, πρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

· Ραλλία Χρηστίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

· Νάντια Γιαννακόπουλου από το ΚΙΝΑΛ, Β΄ Αντιπρόεδρος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

· Βάσια Κουτσούκου, εκπρόσωπος της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη και πρόεδρος του δ.σ. του Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ).

· Σταυρούλα Παπαδημητρίου, μέλος της Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ.

· Σοφία Βαγενά πρόεδρος της επιτροπής Δικαιωμάτων Ισότητας ΠΟΑΣΥ. Παναγιώτης Ριζόπουλος πρόεδρος AHEPA Ψυχικού.

· Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποιήσεως Μεταναστών του υπουργείου Μεταναστεύσεως και Ασύλου και επίτιμο μέλος της ΠΟΜΕΝΣ.

Χαιρετισμούς απηύθηναν με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, με το οποίο αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης, εξαίροντας την προαναφερθείσα πρωτοβουλία της ΠΟΜΕΝΣ, όπως και η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜΕΡΑ 25, οι Ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης από το ΣΥΡΙΖΑ, και ο Emmanuel Jacob Πρόεδρος του EUROMIL.

Ποιοι μίλησαν στην Ημερίδα

· Καλυψώ Γούλα - μέσω βιντεοσκοπήσεως, γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, δικηγόρος, πρώην υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

· Βάσω Κόλλια, πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, μέλος Δ.Σ. Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ).

· Παναγιώτα Πετρόγλου, δικηγόρος, μέλος του δικτύου Νομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ισότητα των Φύλων και τη μη Διάκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

· Καλλιόπη Λυκοβαρδή, δικηγόρος, βοηθός Συνήγορου του Πολίτη για την ίση μεταχείριση.

Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές «Η ΠΟΜΕΝΣ δεσμεύεται να επαναλάβει τη διοργάνωση ανάλογων ημερίδων σε πρωτοβάθμιες ενώσεις και ότι θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα της για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».