Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου να έχουν δολοφονηθει με τρόπο παραπλήσιο τρόπο όπως έφυγε από τη ζωή η 9χρονη Τζωρτζίνα, δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και με αφορμή την αποκάλυψη των συνομιλιών του πρώην ζευγαριού ο κ. Γαλεντέρης αναφέρθηκε στο τοξικό περιβάλλον που υπήρχε μεταξύ τους και στη συσχέτισή του με τον θάνατο των τριών παιδιών.

«Παίρνουμε μία ιδέα από το κλίμα μέσα στο οποίο μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και ουσιαστικά βλέπουμε πώς οδηγήθηκαν και τα τρία στο θάνατο, χωρίς όμως να ξέρουμε τι έχει γίνει με τα δύο πρώτα. Υποθέτουμε, όμως, ότι το πιθανότερο να αφορά σε ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να διερευνήσουμε τους μηχανισμούς θανάτου των δύο πρώτων παιδιών». Και όπως είπε, «η δουλειά των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν τους δύο πρώτους θανάτους, ενώ δεν έχουν υπάρξει νέα στοιχεία, θα είναι δύσκολη», πρόσθεσε.




Τουλάχιστον 10 λεπτά νεκρή η Μαλένα

Όπως αποκάλυψε τις προηγούμενες μέρες ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, γιατρός του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανέφερε στην κατάθεσή του ότι η Μαλένα ήταν τουλάχιστον 10 λεπτά νεκρή όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε τους γιατρούς.

Ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν εκείνος που έκανε ανάνηψη στη Μαλένα, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019, και προσπάθησε αργότερα να επαναφέρει στη ζωή την Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.

Σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας κατέθεσε πως, όταν κλήθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίδα», έκανε περίπου 10 λεπτά να φτάσει από τη στιγμή που τον ειδοποίησαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, το παιδί ήταν ήδη νεκρό για 20 λεπτά και εκτιμά πως η 33χρονη καθυστέρησε να ενημερώσει τους γιατρούς για 10 λεπτά.

Παράλληλα, ο γιατρός ανέφερε πως η Μαλένα παρουσίαζε πληγές στο σώμα της, τις λεγόμενες υποστάσεις, το οποίο – όπως αναφέρει – είναι δείγμα της καθυστέρησης από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να ειδοποιήσει τους γιατρούς.