Σήμερα στις 11:00 μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης γονείς, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 14χρονο Μάκη στους Αγίους Αναργύρους.

Η τραγωδία του νεαρού έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο 14χρονος έφτιαξε μια θηλιά με μια ζώνη και ύστερα την πέρασε στον λαιμό του με αποτέλεσμα να απαγχονιστεί στο παιδικό του δωμάτιο, εκεί όπου τον βρήκε η μητέρα του.

Από τη νεκροψία νεκροτομή της Ιατροδικαστού κ. Μαριάνου προέκυψε πως ο βασανιστικός του θάνατος επήλθε σε περίπου 5-7 λεπτά.

Τι εξετάζει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Φως στα αιτία που οδήγησαν τον 14χρονο μαθητή να βάλει τέλος στη ζωή του, προσπαθεί να ρίξει η δίωξη ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβε την έρευνα, έπειτα από εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών με την μορφή του κατεπείγοντος.

Ήδη χθες, ξεκίνησε ο κύκλος των καταθέσεων.

«Κλειδί» η κατάθεση της μητέρας του

«Κλειδί» θεωρείται η κατάθεση της μητέρας, με την οποία ζούσε ο 14χρονος.

Λόγω της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης όμως στην οποία βρίσκεται η κατάθεση της αναμένεται να πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαθητών

Οι καταθέσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα με μαθητές του σχολείου.

Από την πρώτη στιγμή, το κινητό του ανηλίκου αυτόχειρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ χθες οι αστυνομικοί πήραν και το λάπτοπ του.

Εκεί αναζητούν απαντήσεις για το εάν είχε λάβει μηνύματα απειλητικά ή υβριστικά μετά και τις μαρτυρίες συμμαθητών του, για τον σχολικό εκφοβισμό του από ομάδα μαθητών, εντός κι εκτός σχολείου.

Σύμφωνα με κάποιες από αυτές τις μαρτυρίες, ο 14χρονος ξεσπούσε σε κλάματα μέσα στη τάξη και είχε αναφέρει ότι δεν θέλει να ζήσει άλλο.

Τον χειμώνα μάλιστα, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες, του είχαν κλέψει το κινητό μέσα από το σχολείο με αποτέλεσμα ο ανήλικος μαθητής να απευθυνθεί στον διευθυντή. Ο οποίος -σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία- δεν έκανε κάτι γι' αυτό.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να έβαλε τέλος στη ζωή του στα πλαίσια παιχνιδιού πρόκλησης «blackout challenge», σε ηλεκτρονική πλατφόρμα των σόσιαλ μίντια.