Τίτλοι τέλους στο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έπεσαν προ ολίγου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς τα χαράματα της 12ης Μαϊου 2021 στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Επίσης του επιβλήθηκαν, ποινές 10 ετών για θανάτωση ζώου και από ένα έτος με χρηματικες ποινες για τα πλημμελήματα. 

Ο προφυλακισθείς από τις 22 Ιουνίου 2021, καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος, δικάστηκε και καταδικάστηκε για δύο κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου, καθώς και για δύο πλημμελήματα, της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους όταν προσπαθούσε επί μακρόν να αποκρύψει την πράξη του και της κατ΄ εξακολούθηση ψευδούς κατάθεσης.

5600054
 Όπως προέκυψε, εκείνο το βράδυ: «Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτον αγνώστων δραστών προς αποφυγή των δικών του ποινικών ευθυνών…».


Πρόταση εισαγγελέως

Νωρίτερα το πρωί η εισαγγελέας είχε προτείνει να καταδικαστεί σε ισόβια αναφέροντας ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είπε, ψάχνει ακόμα να βρει την αιτία που ο κατηγορούμενος σκότωσε τη σύζυγό του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είχε δόλο, καθώς τη στιγμή της δολοφονίας ενώ θα μπορούσε να κάνει πίσω, δεν έκανε, αλλά σταμάτησε μόνο όταν η Καρολάιν ήταν νεκρή.

Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε την ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφει πώς ξεψύχησε η 20χρονη.

«Με όλο το σεβασμό στον κατηγορούμενο, όλο αυτό το διάστημα σκεφτόμουν αν έχει επαφή με την πραγματικότητα, πώς το έχει μέσα στο κεφάλι του. Εγώ διατυπώνω την σκέψη ότι ο φόνος έγινε δια ασήμαντη αφορμή», τόνισε η εισαγγελέας υπογραμμίζοντας ότι «καταλύει κατά την γνώμη μου το εν βρασμώ ψυχής».
Επισήμανε δε ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν έχει την αίσθηση της συντριβής και ότι ήταν σε ηρεμή ψυχική κατάσταση με δόλο να συγκαλύψει το έγκλημα.

Συνήγορος Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Απόλυτα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου

Συνήγορος οικ. Κάρολάιν: Ήταν μια ιστορική δίκη για τα δικαιώματα των γυναικών