Με το που άνοιξαν οι πόρτες στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η ένταση χτύπησε «κόκκινο» στη δικαστική αίθουσα με αφορμή την τοποθέτηση του δικηγόρου της δεύτερης καταγγέλλουσας λίγο πριν την έναρξη της κατάθεση της.

«Έχουμε επιλέξει ανοικτά να γίνει η δίκη με την αρχή της δημοσιότητας επειδή θεωρεί η εντολέας μου ότι προέχει ο κοινωνικός χαρακτήρας της δίκης» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας και παρακάλεσε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομα της παρά μόνο τα αρχικά της, Σ. Μ.

«Το ΣΕΗ ψήφισε τη διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη για πράξεις σε βάρος συναδέλφων του κυρίως σεξουαλικής βίας, οι οποίες έχουν τελεστεί διαχρονικά. Αναφέρομαι και σε άλλες πράξεις, πλημμεληματικού χαρακτήρα» τόνισε επίσης ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος πρόσθεσε μεταξύ των καταγγελιών υπήρχε και άλλος βιασμός ο οποίος έχει παραγραφεί.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί να γίνει αυταπεγγέλτως να διατάξει την κεκλεισμένων θυρών κατάθεση της καταγγέλλουσας και επισήμανε την έντονη αντίδραση του στην αναφορά για την απόφαση του ΣΕΗ.

«Αυτή η απόφαση του ΣΕΗ δεν έχει αντίκρυσμα. Ο ίδιος έχει πει ότι εγκαταλείπω το χώρο της ηθοποιίας. Κατηγορείται με καταγγελίες που έχουν καθυστέρησει χρονικέ δέκα και δώδεκα χρόνια. Μπορεί να λέει ότι υπάρχει μία καταγγελία ότι ο Φιλιππίδης είναι ένοχος για βιασμό; Όταν διαβάσαμε για υπόθεση 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ότι υπάρχει εισαγγελική προτάση η οποία λέει πως λέει ψέμματα; Πως λέει ότι είναι ένοχος για μία καταγγελία πριν 17 χρόνια; Πρόκειται για ενσυνείδητη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Είστε συνέχεια στα κανάλια να διαστρεβλώνεται την υπόθεση» τόνισε ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας, Χ. Σαλούστρος. «Δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια υπόθεση στα ελληνικά δικαστήρια. Το κίνημα metoo βγήκε πρώτα στις ΗΠΑ» πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης.

«Θα τα πούμε τώρα για το metoo» του απάντησε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη με τα αίματα να ανάβουν στη δικαστική αίθουσα και την πρόεδρο να ζητάει σεβασμό και ευπρέπεια.

Η δίκη λόγω της έντασης μεταξύ των δικηγόρων διεκόπη για λίγο.