«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ζήτησε να κριθεί ένοχος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’εξακολούθηση.

Στην κατάληξη της πρότασης της, η εισαγγελέας, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, έκανε λόγο για μία υπόθεση που ενέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδία και εμφανίστηκε πεπεισμένη πως «θα αποδοθεί δικαιοσύνη» αλλά δε θα υπάρξει ηθική δικαίωση για το μωρό και τους γονείς της Καρολάιν.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Κάρολαιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Κάρολαιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η εισαγγελέας τόνισε πως όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άρχισε να φράζει τους αεροφόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία.

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω. Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου» τόνισε η εισαγγελέας.

«Απίστευτη σκληρότητα»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εισαγγελική λειτουργός στην θανάτωση της Ρόξυ επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία πράξη για αδιανόητη σκληρότητα. «Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθεια του να σωθεί χωρίς να τα καταφερει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει οτι αγαπούσε το ζώο όπως η Κάρολαιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα απο τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία (εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση), είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και την κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει» τόνισε η εισαγγελέας.

Για την κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο αίτημα της υπεράσπισης να μην γίνει δεκτή η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου τονίζοντας πως δεν κατέθεσε ως μάρτυρας ειδικού σκοπού αλλά αναφέρθηκε σε όσα αποκόμισε από την επαφή της με το ζευγάρι. «Η μαρτυρία της θα αξιολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες καταθέσεις. Οι δικαστές ακολουθούν τη συνείδηση τους» τόνισε η εισαγγελέας.

Ένοχος και για τα πλημμελήματα

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και για τα πλημμελήματα που αντιμετωπίζει της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση, τονίζοντας πως επιχείρησε να παραπλανήσει τις διωκτικές και να συγκαλύψει τα εγκλήματα του. «Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα» τόνισε η εισαγγελέας.

«Δια ασήμαντον αφορμή ο φόνος»

H εισαγγελέας επισήμανε για τον κατηγορούμενο ότι «ο φόνος έγινε δια ασήμαντον αφορμή», επισημαίνοντας πως ο 33χρονος κατέστησε το παιδί του μέρος της σκηνής του εγκλήματος, προκειμένου να φύγει η προσοχή των αστυνομικών από εκείνων, όταν oι ίδιοι μετά το τηλεφώνημά του μπήκαν στη μεζονέτα του ζευγαριού.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι «τα γεγονότα είναι αυταπόδεικτα, εκκωφαντικά και δεν αφήνουν περιθώριο ότι ο κατηγορούμενος είναι αυτουργός των πράξεων που του αποδόθηκαν», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο κατηγορούμενος σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε το σκοπό του. Όταν ξεκίνησε να φράσει τους αεροφόρους οδούς, ένιωθε το αίσθημα της αγωνίας και της ασφυξίας του θύματος. Μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν τα ασφυκτικά συμπτώματα. Στα τρία λεπτά η νέκρωση του εγκέφαλου στα πέντε το τέλος της ζωής. Είχε χρόνο να κάνει πίσω, είναι μεγάλος χρόνος το ένα λεπτό αν ήθελε να αναστρέψει κάτι. Στον κατηγορούμενο δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Η περιγραφή του κατηγορουμένου ουσιαστικά ήταν κατασκευασμένη στη δική του εκδοχή για να ενισχύσει την εκδοχή του περί λάθους. Είπε για εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος μόνο αν δηχθούμε ότι ήταν ένας εναγκαλισμός θανάτου. Μας είπε ότι σταμάτησε όταν ένιωσε ότι ήταν λιπόθυμη. Τη πλάκωσε με όλο του το σώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει. Η Καρολάιν δεν ήταν όρθια και κινούνταν στο χώρο, η κίνηση που καταγράφηκε στο ρoλόι της ήταν από την κίνηση των χεριών της. Ένιωθε κάθε στιγμή ότι βρίσκονταν σε επιθανάτια αγωνία. Σταμάτησε μόνο ότι πέτυχε το σκοπό του. Δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Καρολάιν και αυτό είναι θεία δίκη. Η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι το άτομο βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλου στρες. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά. Κατά την ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και ακαριαίος».

Απόρριψη της «εν βρασμό ψυχικής ορμής»

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του κατηγορουμένου για απόδοση του εγκλήματος σε κατάσταση εν βρασμό ψυχικής ορμής.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι: «… Ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπερασπιστική του γραμμή. Δυσκολεύτηκε πολύ να περιγράψει μια κατάσταση που να αποδεικνύει υπερδιέγερση. Αρκέστηκε στο να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, μίλησε για εξάρσεις θυμού της Καρολάιν. Είπε εκείνο το βράδυ, το θύμα απώθησε το μωρό στο λίκνο. Είπε ότι αυτό τον κινητοποίησε. Του ζητήθηκε να μας πει γιατί ωθήθηκε στην απώλεια διαυγείας. Δεν περιέγραψε όμως κάτι βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου έλαβε χώρα ενώ το θύμα κοιμόνταν. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε την αυτοκριτική του ως σύζυγος. Πραγματικά με όλο το σεβασμό στη θέση του, πολλές φορές αναρωτήθηκαν κατά την απολογία του, αν καταλάβαινε αν έχει επαφή με το περιβάλλον και αν καταλαβαίνει τι λέει. Επιμήκυνε την απολογία του επί ώρες για να φτάσει στο έγκλημα, για να μας πείσει ότι κάτι απρόσμενο έγινε εκείνο τα βράδυ και κατέλεξε σε αυτό το τέλος. Καθώς ο χρόνος περνούσε είναι απορίας άξιον πως εξακολουθούσε έχει θυμό και γιατί συνεχώς ζητούσε συγνώμη από το θύμα που κοιμόνταν. Τα απέδωσε όλα σε σπασμωδικές κινήσεις ακόμη και το δέσιμο των χεριών του θύματος πισθάγκωνα. Δεν μπορούσε βάσιμα να ισχυριστεί ότι ήταν επικίνδυνη η Καρολάιν για το μωρό. Μας μίλησε για αδέξια κίνηση της μητέρας προς το μωρό χωρίς καμία σκοπιμότητα. Όμως ο ίδιος μας έλεγε ότι ήταν υπεροχή μητέρα, γενναία και ώριμη. Επομένως που καταλήγουμε; Διατυπώνω τη σκέψη ότι φόνος έγινε για ασήμαντη αφορά. Ο ίδιος πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδει με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού. Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακλουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα».