Έτοιμος να δεχθεί όλες τις συνέπειες του ειδεχθούς εγκλήματος που διέπραξε εμφανίζεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ζητά την τιμωρία του.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο, ο Μπάμπης Αναγωνστόπουλος ανέφερε πως «καταστράφηκαν τα πάντα. Η συγχώρεση δεν υπάρχει καν σαν λέξη. Η συγχώρεση είναι πολύ μικρή λέξη για αυτό το οποίο έγινε. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να με συγχωρήσει και πώς. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Δολοφόνησα τη σύζυγό μου και το παιδί μου έμεινε χωρίς γονείς. Καταστράφηκα κι ο ίδιος».

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, τον λόγο θα πάρει πρώτη η Εισαγγελέας και θα κάνει την πρότασή της σχετικά με την κατηγορία.

Έπειτα, τον λόγο θα λάβει η πολιτική αγωγή και οι φιλοζωικές εταιρίες, ενώ στο τέλος θα μιλήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Όπως δηλώνει ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, «εμείς εκείνο που θα κάνουμε και είναι υποχρέωσή μας, είναι να θέσουμε όλα τα στοιχεία στους δικαστές στους φυσικούς δικαστές του κατηγορουμένου και να τους βοηθήσουμε ώστε να εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση. Αυτοί θα αποφασίσουν αυτοί έχουνε όλα τα στοιχεία μπροστά. Εμείς συμβάλουμε σε αυτό».

Έπειτα, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και θα επανέλθει όταν θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

Πρώτα θα αποφασίσει επί της ενοχής του κατηγορουμένου και κατόπιν, εφόσον κριθεί ένοχος, θα ακολουθήσει το στάδιο των ελαφρυντικών και της ποινής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δηλώνει πως «εδώ έχουμε να κάνουμε με μία ομολογημένη πράξη. Δεν έχουμε άρνηση, δεν έχουμε κάτι άλλο για να κρυφτούμε μέσα από στοιχεία. Άρα, ο ρόλος μας είναι να αναδείξουμε ορισμένα πράγματα και γεγονότα, τα οποία πυροδότησαν την όλη κατάσταση. Και αυτά θα κριθούν».