Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
sxoleia_epistrofi_elegxos
Ελλάδα

Χανιά: Απίστευτες καταγγελίες - Ξυλοδαρμός μαθητή δημοτικού απ' τον δάσκαλο (Βίντεο)

Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης

Δεκάχρονος μαθητής επέστρεψε απ’ το σχολείο στο σπίτι του φέροντας σημάδια σε χέρια και πλάτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το ανακάλυψε η μητέρα του παιδιού και προέβη σε σχετική καταγγελία, η οποία αφορούσε τον δάσκαλο του δημοτικού σχολείου στην περιοχή των Χανίων.

Γιατί δεν μιλούσαν οι μαθητές

«Πήγα να τον πιάσω και μου λέει “α πονάω”, του λέω “τι έπαθες”. “Ο δάσκαλος” μου λέει. Τον έπιασε σφιχτά και τον σήκωσε στον αέρα από τα πλευρά».

Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα του νεαρού δασκάλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μια συμμαθήτρια του αγοριού.
«Την πετάει στο θρανίο και την τσίμπησε και μετά πιάνει τον γιο μου από τα πλευρά και είναι γεμάτο μελανιές το παιδί».
«Με το που το έμαθα εγώ αυτό, τη ρώτησα τη μικρή αν όντως ισχύει αυτό το πράγμα μου λέει ναι έχει ξαναγίνει κι άλλα μας έχει κάνει. Δεν γνωρίζω τον τρόπο και για ποιον λόγο δεν το είπαν τα παιδιά ίσως επειδή φοβόντουσαν επειδή τα μάλωνε γιατί δεν ήταν φρόνιμα», λέει από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης.

Σε εξέλιξη προκαταρκτική ερευνά

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος κι είχε μάλιστα προειδοποιήσει τους μαθητές για αυτήν τη συμπεριφορά του ενώ οι φωνές του μέσα στην τάξη ακούγονταν συχνά από μακριά.
Το αποτέλεσμα ήταν το όλο θέμα να φτάσει στον διευθυντή του δημοτικού. Ο δάσκαλος απομακρύνθηκε, αφού ζήτησε συγγνώμη. Οι γονείς θεώρησαν το θέμα λήξαν, μέχρι την στιγμή που έμαθαν πως ο δάσκαλος μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν πως ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα και ακόμη είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο