Σε αποκαλύψεις για τα όσα φαίνεται να έλαβαν χώρα στην Καβάλα και τη γυναικοκτονία που διέπραξε ο καθ’ομολογίαν δράστης προέβη ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού, Μανώλης Βονικάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως ο άνδρας λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, πραγματοποίησε κλήσεις σε γιατρό για την… αυξημένη πίεσή του. Θυμίζουμε ότι ο ίδιος έχει αναφέρει πως προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αφού αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής γυναίκας.

«Σήμερα λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και έχουμε μία πλήρη εικόνα, η οποία δεν απέχει από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο άνθρωπος αυτός στις 9 η ώρα και ενώ είχε δολοφονήσει την σύζυγό του από τις 5, κάλεσε δύο γιατρούς. Η μία γιατρός, δεν το σήκωσε, η δεύτερη, το σήκωσε και τη ρώτησε τι φάρμακο να λάβει καθώς είχε ανεβασμένη πίεση». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, θα καλέσει τις δύο γιατρούς ως μάρτυρες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στον καθ’ομολογίαν δράστη ως «ήρωα του κακού», τονίζοντας πως η μετάνοιά του είναι προσχηματική. «Ο άνθρωπος αυτός από τη δικογραφία έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Έρχεται η δική μας σειρά να αποκαλύψουμε στον ανακριτή, πως πέντε γυναίκες, πρώην σύντροφοί του φερόμενου ως δράστη που και τις πέντε τις έχει κακοποιήσει βάναυσα και μάλιστα μία εξ αυτών αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει», ανέφερε ακόμη ο Μανόλης Βονικάκης.

Μεταξύ των γυναικών που ανέφερε, είναι μία πρώην σύντροφός του από την Αθήνα, η μητέρα του πρώτου παιδιού του, σύντροφος του από Καβάλα καθώς και μία σύντροφος του από τις Σέρρες και δήλωσε ότι οι πέντε αυτές γυναίκες θα κληθούν να καταθέσουν.