Ο 52χρονος οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στη Μονεμβασιά θα απολογηθεί την Τετάρτη το απόγευμα. Φέρει την κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Ο 52χρονος οδηγός του λευκού ΙΧ κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια προσπάθησε να απολογηθεί. Η εικόνα του δεν ήταν η ίδια όταν πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου στην Σπάρτη. Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και το βλέμμα συνεχώς κατεβασμένο δεν ξεστόμισε ούτε λέξη.

«Η ώρα μηδέν»

«Μη με ακουμπάει κανείς, έφτασε η ώρα μηδέν». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια που είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Σκάλας αλλά και στον δικηγόρο του ενώ ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται τίποτα για το συμβάν.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ωστόσο ο εισαγγελέας έκρινε ότι εφόσον ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος λίγα λεπτά πριν παρασύρει τους δύο άτυχους άνδρες ο δράστες της Μονεμβασιάς, είχε πάει σε ταβέρνα της περιοχής. Η συμπεριφορά του ήταν περίεργη.

«Δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση»

Το λευκό αυτοκίνητο που έγινε φονικό όπλο στα χέρια του 52χρονου το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά, φέρει εμφανή τα σημάδια από το «σύρσιμο» των δύο άτυχων ηλικιωμένων αλλά και τη σύγκρουση με το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν.

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που δεν έχει κατανοήσει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί.
Ακόμη κι από τις φράσεις του δείχνει πως δεν έχει συναίσθηση των πράξεών του, είπε.

Κατάσταση «αμόκ»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 52χρονου ενδέχεται να υπάρχει στην οικογένειά του ιστορικό ψύχωσης. Επ’ αυτού και κατά το πόσο αυτό ευθύνεται για την ενέργειά του αναμένεται να δώσει φως η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…», ανέφερε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Σπάρτη.

Όπως είπε ο 52χρονος του τηλεφώνησε λέγοντας του: «Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι. Είναι ώρα μηδέν…». Όπως συνέβη και με τους αστυνομικούς

Ο Αλέξης Κούγιας, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στα κρατητήρια, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το δράστη και αποχώρησε, ζητώντας να υποβληθεί ο πελάτης τους σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Νέες μαρτυρίες περιπλέκουν την υπόθεση

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικό σταθμός ΑΝΤ1 η υπόθεση του 52χρονου περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για την ύπαρξη συνοδηγού στο αυτοκίνητο.

Μάλιστα, η πληροφορία είχε γίνει γνωστή από τα πρώτα λεπτά μετά το φονικό συμβάν, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΑΝΤ-1, ένα ζευγάρι, που βρισκόταν για φαγητό σε ταβέρνα, ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη να υπήρχε και συνοδηγός, ενώ οι δύο νέοι μάρτυρες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν στην Αστυνομία.

Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ο συνοδηγός κατέβηκε στο πάρκινγκ της ταβέρνας που επιχείρησε να κρυφτεί πρόσκαιρα ο δράστης.

Γύρισε πίσω

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 52χρονος αφού χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, παρέσυρε τον έναν για 200 μέτρα στην άσφαλτο και γύρισε δέκα λεπτά αργότερα, για να αποτελειώσει με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο θύμα του.
Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία, ωστόσο την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Στις 21.30 το βράδυ του Σαββάτου ο 52χρονος ήρθε στην ταβέρνα 2,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μονεμβασιάς. Μπήκε στο κατάστημα αλλά δεν κάθισε. Κοιτούσε περίεργα τα τραπέζια. Έμοιαζε σαν να είναι χαμένος.

Πριν το φονικό

«Δεν τον είχα δει σε αυτή την κατάσταση ποτέ ξανά», ανέφερε στο Star ο ιδιοκτήτης ο οποίος παραξενεύτηκε, τον πλησίασε και τον ρώτησε τι συμβαίνει και αν θέλει καθίσει για φαγητό.

Ο 52χρονος δεν του έδωσε καμία απάντηση και έφυγε. Λίγα λεπτά αργότερα παρέσυρε τους δύο άνδρες. Αμέσως μετά γύρισε στην ταβέρνα και μπήκε στο πάρκινγκ το οποίο ήταν γεμάτο. Δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και λίγο αργότερα επέστρεψε στο κέντρο και παρέσυρε τον δεύτερο άνδρα που ήταν τραυματισμένος.
Οι γονείς του κατηγορούμενου οδηγού από τη Μονεμβασιά μίλησαν αποκλειστικά στο Star για τον γιο τους, λέγοντας πως «θα τον κρίνει ο Θεός».

Συγκλονίζει ο αδελφός ενός εκ των θυμάτων

Ο αδελφός του Τάσου Σαρμπάνη, Παναγιώτης, συγκλονίζει με τη μαρτυρία του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρώτα πάτησε και παρέσυρε τον φίλο του και μετά γύρισε και πάτησε τον αδερφό του ενώ αν κάποιοι από τους περαστικούς τον είχαν τραβήξει ίσως και να ζούσε.
«Και τα δύο παιδιά πήγαν τσάμπα, αλλά ο αδερφός μου ακόμα περισσότερο, γιατί τον Νικήτα τον πήρε σβάρνα και τον έσυρε για αρκετά μέτρα ενώ ο αδερφός μου είχε πέσει στον δρόμο χτυπημένος στο πόδι και το κεφάλι. Δεν τον τράβηξε κάποιος προς το πεζοδρόμιο και πέρασε πάλι αυτός και τον πάτησε. Αν τον είχαν τραβήξει στην άκρη ίσως και να ζούσε. Κρίμα» λέει συγκλονισμένος.
Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του αδερφού του ενός 77χρονου, τα θύματα δεν γνώριζαν τον δράστη και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του απλά ο 50χρονος όπως μας λέει ο κ. Παναγιώτης έπαθε αμοκ.

«Ο άνθρωπος έπαθε αμόκ»

«Ο Τάσος δεν τον ήξερε καθόλου τον Περικλή, ούτε και ο Νικήτας τον ήξερε, στο λέω σίγουρα. Μα καταρχήν ο ένας ήταν 50 ετών και οι άλλοι δύο ήταν 77 χρονών. Δεν γνωριζόντουσαν, μπορεί μέσα την πόλη να βλεπόντουσαν αλλά ούτε καφέ δεν είχαν πιεί, είχαν διαφορετικές παρέες και ηλικίες, δεν είχαν κάποια σχέση. Ο άνθρωπος έπαθε αμοκ και έκανε ό,τι έκανε, δυστυχώς πήρε στο λαιμό του δύο ανθρώπους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Μάλιστα τονίζει, ότι ο αδερφός του ήταν από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους στην περιοχή και θα μπορούσε να ζήσει και στο Άγιο Όρος από την καλοσύνη του.

«Ο Τάσος ήταν από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους στην περιοχή μας. Η κηδεία του, που θα γίνει την Πέμπτη, θα έχει περισσότερο κόσμο και από του καλύτερου πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ο Τάσος ξεκίνησε το τραγούδι το 1970 στο Αιγάλεω μαζί με τον Μαργαρίτη, τον έμαθε το Πανελλήνιο στην Πάνια και τους τρέλανε όλους, ήταν φωνάρα, αλλά λόγω του ότι είναι καλός ηθικά, έμεινε στάσιμος, δεν ήταν για την νύχτα και τα καμώματα της αυτός ο άνθρωπος. Ο αδερφός μου έπρεπε να πάει στο Άγιο Όρος», είπε καταλήγοντας στο protothema.gr.

Υλικό από κάμερες

Η αστυνομία εξετάζει υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και το αν ο κατηγορούμενος είχε κάποια αντιδικία με τα θύματα.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με ψυχιατρική πάθηση.
«Είμαι έκπληκτος γιατί διαβάζοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις των ανθρώπων που τον συνάντησαν λίγα λεπτά πριν και περιγράφουν τη συμπεριφορά του, πώς υπήρξε εισαγγελέας που άσκησε ποινική δίωξη στον άνθρωπο αυτόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρόκειται για μια κλασική περίπτωση μανιοκαταθλίψεως».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, υπήρξαν άνθρωποι που ενημέρωσαν την αδερφή του 52χρονoυ για την κατάστασή του, η οποία όμως δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρό θέμα. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με άλλους όρους, όχι με το θυμικό. Υπάρχουν 7 καταθέσεις ανθρώπων που τον είδαν και καταθέτουν ότι έκανε πράγματα αλλοπρόσαλλα».

Δείτε το σχετικό βίντεο