Σοκ στην τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς έχει προκαλέσει το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα το Σάββατο, όπου όχημα που οδηγούσε 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους.

Μάλιστα, η απάθεια του δράστη έχει προκαλέσει αίσθηση στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς παραμένει ακόμα άγνωστη η αιτία που προκάλεσε το φονικό ξέσπασμά του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ΙΧ κινούμενο στον δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Η μοτοσυκλέτα με τους δύο επιβαίνοντες κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο 77χρονος συνεπιβάτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο επίσης 77χρονος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο κατέληξε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Μολάων.

Παράλληλα, ο οδηγός του οχήματος που έχει συλληφθεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει εμβόλισε περιπολικό της αστυνομίας.

Πληροφορίες που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρουν ότι ο 52χρονος δράστης που ζούσε με τη μητέρα του και την αδελφή του, δεν γνώριζε τους δύο ηλικιωμένους που παρέσυρε και σκότωσε, ενώ δεν φαίνεται να είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και καταχρήσεων.

Φίλος του 52χρονου που βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες πριν το φονικό, είπε στους αστυνομικούς ότι «κατάλαβα ότι δεν είναι καλά και τον πήγα σπίτι».

Το ίδιο φαίνεται να περιγράφουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής που είδαν τον 52χρονο λίγο αργότερα να προκαλεί αναστάτωση σε ταβέρνα της Μονεμβασιάς, όταν και τσακώθηκε με θαμώνες, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το φονικό ξέσπασμά του.

Βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ

Η ΕΛ.ΑΣ ειδοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες που δεν πίστευαν στα μάτια τους όσα έβλεπαν να διαδραματίζονται μπροστά τους.

Άμεσα ένα περιπολικό βγήκε μπροστά στον δράστη, για να του ανακόψει την πορεία, όμως ο δράστης εμβόλισε το αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαφύγει. Το ίδιο έκανε και ένα ΙΧ προσπαθώντας με τον ίδιο τρόπο να τον σταματήσει, ενώ κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν και να ανοίξουν την πόρτα.

Έντρομοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να φύγουν από το σημείο, καθώς ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγο αργότερα.

Ενώ οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον σοβαρά τραυματισμένο έτερο αναβάτη της μηχανής που βρισκόταν αιμόφυρτος στο δρόμο, πριν περάσουν 5 λεπτά από το χτύπημα του 52χρονου, ο δράστης επέστρεψε και με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς το δεύτερο θύμα του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος της περιοχής, τον παρέσυρε κι αυτόν για 150-200 μέτρα ώσπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Και τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης ήταν ηλικίας 77 ετών και ήταν φιλήσυχοι άνθρωποι που δεν είχαν διενέξεις ούτε με τον οδηγό του αυτοκινήτου που τους παρέσυρε ούτε με κάποιον άλλον από τη μικρή κοινωνία της Μονεμβασιάς.

Ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, Σταύρος Χρηστάκος, επισημαίνει ότι το σκηνικό κράτησε για περίπου μισή ώρα, με τους πολίτες να προσπαθούν να σταματήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τον δράστη που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

«Για μισή ώρα στην περιοχή γινόταν ένα ροντέο. Ένα αμάξι πήγαινε πάνω κάτω σαν τρελό», είπε μεταξύ άλλων.