Το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ καταρρίπτει η φετεινή τουριστική κίνηση και πέραν των αριθμών, αρκεί κανείς να κάνει μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε να διαπιστώσει αυτό το άνευ προηγουμένου φαινόμενο. Κατά τη 1 μ.μ, η ουρά στα εκδοτήρια εισιτηρίων στο βράχο της Ακρόπολης για την «ανάβαση» στον Παρθενώνα ξεπερνούσε τα 50 μέτρα, όπως διαπίστωσαν και κατέγραψαν επιτόπου τα parapolitika.gr

Την ίδια στιγμή έφταναν κατά εκατοντάδες κι άλλοι επισκέπτες εκμεταλλευόμενοι τη συννεφιά και την ανεκτή θερμοκρασία. «Αρχές Μαϊου, δεν είχε επισκεφθεί ποτέ ξανά τόσος κόσμος την Ακρόπολη» λέει ο παλαιός ξεναγός Β. Σταματόπουλος. Η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών είναι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ενώ ελάχιστοι–τουλάχιστον μέχρι στιγμής- προέρχονται από Ασιατικές χώρες ή την Κίνα.     

 

Το 2022 σηματοδοτείται από αριθμό ρεκόρ απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Τουρισμούτο 2022 σηματοδοτείται από αριθμό ρεκόρ απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ: 9 πτήσεις καθημερινά από τις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη, Σικάγο, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια), με περισσότερες από 460.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις, έως τον Οκτώβριο.

Επίσης, η TUI Holidays, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι για το 2022 Νο1 στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα, μαζί με την Ισπανία. Από τη Γαλλία οι διαθέσεις μας αεροπορικές θέσεις προς Ελλάδα υπερβαίνουν τώρα τα 3 εκατομμύρια, ενώ η βρετανική και σκανδιναβική αγορά δίνουν μάχες για την εξασφάλιση περισσότερων και καλύτερων slots. «Τώρα μόνο δουλειά, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο» σημειώνει σε όλους τους τόνους ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.