Ακόμη μια ανάβαση στην Αρταρκτική, κατάφερε η Βανέσα Αρχοντίδου κατακτώντας αυτή τη φορά τον Νότιο Πόλο. Η αλπινίστρια, αλλά και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που έχουν καταφέρει να κατακτήσει τις επτά υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου.

Αυτή τη φορά έφερε εις πέρας ένα ακόμη επίτευγμα δίνοντας μάχη με σφοδρούς ανέμους και ακραίες συνθήκες και πλέον η ελληνική σημαία κυματίζει στο νοτιότερο άκρο της Γης.

Μετά την αναρρίχησή της στο όρος, Vincennes στην Ανταρκτική νωρίτερα φέτος, η Βανέσα Αρχοντίδου, πλέον κατέκτησε τον Νότιο Πόλο, αντιμετωπίζοντας  θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -24°C έως -1°C.

Το επίπονο και απίστευτο ταξίδι, σύμφωνα με το greekcitytimes.com, περιλάμβανε σκι, αναρρίχηση και πεζοπορία σε απόκρημνο έδαφος σε υψόμετρο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτείται υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και ικανοτήτων και ένα εξαιρετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Η αλπινίστρια ως πρέσβειρα στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα, έχει δει τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, και έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και δράση πριν να είναι πολύ αργά.