Nosokomeio_Riou-Patrwn
Ελλάδα

Πάτρα: Απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης ζητούν οι γονείς της - «Ήταν υγιέστατη», λέει ο γιατρός

«Ήταν η χαρά της ζωής», λέει το οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού

Απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο του Ρίου αναζητούνται, τόσο μέσω της νεκροψίας-νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα, όσο και από την ανάλυση του αίματος της νεαρής.

Η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξεως του δημοτικού ήταν ένα υγιέστατο κορίτσι και όπως περιγράφει το οικογενειακό της περιβάλλον, «ήταν η χαρά της ζωής», όπως περιγράφει το οικογενειακό της περιβάλλον και όλοι όσοι τη γνώριζαν.

Ήταν μοναχοπαίδι και οι γονείς της είχαν πάνω της στραμμένο όλο τον ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους.

Ο πατέρας του κοριτσιού αυτό το διάστημα απουσίαζε για εργασία στη Ζάκυνθο και η 12χρονη κοιμήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τη μητέρα της.

Η μητέρα, λίγο μετά τις 3.30 π.μ. αντιλήφθηκε ότι η κόρη της ήταν ανήσυχη και άκουσε έναν ρόγχο. Στην προσπάθειά της να την ξυπνήσει διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε και η μικρή έδειχνε να έχει χάσει τις αισθήσεις της. Αμέσως, κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Στις 3.50 το κέντρο του ΕΚΑΒ Πάτρας δέχτηκε κλήση, με περιγραφή του συμβάντος απώλεια αισθήσεων. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή της Αγυιάς.

Η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό – διασώστη, Ιορδάνη Αμπατζίδη προσπάθησε περίπου για μία ώρα να την επαναφέρει στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε απινίδωση κατ’ οίκον τέσσερις φορές. Ωστόσο, η μικρή δεν ανταποκρίνονταν κι έτσι τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο ΠΓΝΠ.

«Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 5.08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης», περιγράφει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

«Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 6.25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της», προσθέτει.

Όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Ηλιάδης δήλωσε στο pelop.gr: «Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα».

Ο κ. Ηλιάδης κλήθηκε να ενημερώσει για το τραγικό τέλος τη μητέρα της μικρής.

«Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη. Άμεσα έφτασε και ο πατέρας της από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκονταν. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις η αιφνίδια απώλεια και μάλιστα ενός υγιέστατου παιδιού, που είναι και το μοναχοπαίδι σου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να τους παρηγορήσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, να τους παράσχουμε όποια πιθανή βοήθεια έχουν ανάγκη», σημείωσε.