Επίσκεψη στη Ρεβυθούσα και τον τερματικό σταθμό LNG περιλάμβανε η τρίτη ημέρα της επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Στην συνάντηση στη Ρεβυθούσα έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fluxys, Pascal De Buck- συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές ενέργειας, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ανατροφοδοτεί την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.
5585081
5585073
5585069
5585075

5585078
Σε ανάρτησή του στο instagram το βελγικό παλάτι, στη λεζάντα τριών φωτογραφιών που παραθέτει από την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στον τερματικό σταθμό LNG της Αθήνας, γράφει:

«Το θέμα της "ενέργειας" θα βρεθεί στο επίκεντρο της τελευταίας ημέρας της κρατικής επίσκεψης στην Ελλάδα, με επίσκεψη στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα.

Ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκεται σε ένα ακατοίκητο νησί κατά μήκος της ακτογραμμής της Αθήνας και είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο τερματικός σταθμός αναπτύχθηκε και ανήκει στον ΔΕΣΦΑ, συμμέτοχος της οποίας είναι η βελγική εταιρεία Fluxys».