Ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποίησε το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, κλείνοντας έτσι τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους στη χώρα μας.

Ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στη συνέχεια, εκ μέρους του Βασιλιά και της Βασίλισσας, διοργανώθηκε συναυλία από το κουαρτέτο εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ακολούθησε δεξίωση. Η συναυλία παργματοποιήθηκε στον μοναδικό εκθεσιακό χώρο της ζωφόρου του Παρθενώνα.

Δείτε εικόνες από την βραδιά στο Μουσείο 

5584860
5584859
5584851
5584844__1_

5584856
Το πρωί της Τρίτης ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Ένταξης Προσφύγων και Αιτούντων Ασυλο Adama και ακολούθησε σύντομη επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου το ζευγάρι ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο.

Η βασίλισσα Ματθίλδη ήταν πολύ κομψή, επιλέγοντας ένα φόρεμα σε γαλανόλευκες αποχρώσεις, το οποίο συνδύασε με ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο για τον ήλιο. Κατά την ξενάγησή τους, όπως σημειώνει η «Daily Mail», το βασιλικό ζευγάρι δεν σταμάτησε να κρατά ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια σπάνια στιγμή τρυφερότητας. Φυσικά, δεν δίστασαν να ποζάρουν μπροστά στο ναό του Ποσειδώνα για τους φωτογράφους.
v_elgio
Το φορτωμένο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού, που αποτελεί τη μία εκ των τριών ανασκαφών της Βελγικής Σχολής Αρχαιολογίας στην Ελλάδα.
5584629
Στο τέλος της ημέρας, οι βασιλείς θα πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα θαυμάσουν το πλήθος καλλιτεχνικών θησαυρών που έχουν βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.
ounio

5584630
5584627