Μεγάλη πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στην μνήμη του Ζακ Κωστοπουλου, στο Μοναστηράκι από ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και συλλογικότητες οι οποίες ζητούν δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην πορεία συμμετείχαν περί τους 2.000 διαδηλωτές.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία στο Μοναστηράκι και κατέληξε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος και συγκεκριμένα στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο ακτιβιστής.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση απήυθυνεμεταξύ άλλων και η σελίδα «Justice For Zak/Zackie» που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τον Ζακ Κωστόπουλο που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Δείτε εικόνες και βίντεο

5584795
5584722
5584783

5584649
5584655

Νωρίτερα, ποινή κάθειρξης δέκα ετών στον κάθε ένα επιβλήθηκε στον κοσμηματοπώλη και στο μεσίτη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ο εισαγγελέας Σωτ. Μπουγιούκος ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας τους.

Νωρίτερα, ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Ζακ νιώθουν πως η μνήμη του δεν δικαιώθηκε παρόλο που σήμερα το μεσημέρι βγήκε καταδικαστική απόφαση για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη οι οποίοι ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι ενώ αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί.

«Το αίμα κυλάει, δικαίωση ζητάει. Όλα απόψε στις 19:30 στο Μοναστηράκι» επισημαίνεται στην ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα «Justice For Zak/Zackie» περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστήριου.