Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pontikia
Ελλάδα

Φρίκη στο ΑΠΘ: Ποντίκια κυκλοφορούν στην κουζίνα της Λέσχης (Βίντεο)

«Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική», καταγγέλλουν φοιτητές

Φρίκη προκαλούν εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .

Ειδικότερα, μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα, οι φοιτητές αντίκρισαν στην κουζίνα της Λέσχης του ΑΠΘ ένα ποντίκι να κάνει βόλτες.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από τα σχήματα των φοιτητών, ενώ τη χθεσινή μέρα οι ίδιοι ανέλαβαν να διανείμουν τις μερίδες φαγητού, καθώς προκλήθηκε μικροένταση στη διανομή του μεταξύ της εργολαβίας και των φοιτητών.

«Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο. Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα», αναφέρουν οι φοιτητές.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook από το Αυτόνομο Σχήμα Οικονομικού του ΑΠΘ που μάλιστα καταγγέλλει πως «χθες το μεσημέρι στη λέσχη του ΑΠΘ αποφάσισαν να εφαρμόσουν, το ταξικό μέτρο, της επίδειξης κάρτας σίτισης».

«Φοιτητές και φοιτήτριες έδειξαν την αντίθεση τους και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση με την εργολαβία να απαντάει εκδικητικά με κλείσιμο της διανομής του φαγητού. Άμεσα αλληλέγγυοι/ες φοιτητ(ρι)ες ανέλαβαν προσωρινά τη διανομή μοιράζοντας φαγητό σε συμφοιτητές τους», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Η πρυτανεία όσο και να διαλαλεί την καλή κατάσταση της λέσχης , τα αποδεικτικά στοιχεία, όπως το παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο , όπου ένα ποντίκι τρέχει μέσα στο χώρο της κουζίνας που ετοιμάζονται και διατηρούνται υλικά και φαγητά που μοιράζονται στον κόσμο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των σιτιζόμενων και προφανώς χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανονισμών», τονίζει το Αυτόνομο Σχήμα του Οικονομικού του ΑΠΘ.


Διαμαρτυρία για τη σίτιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στις 11:00 είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση των φοιτητών μπροστά από το κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το θέμα της σίτισης στη Λέσχη, τις κακές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν εντός αυτής και πιο συγκεκριμένα στις κουζίνες, όπως μεταδίδει το GRTimes.