Διευκρινίσεις και απορίες για το Fuel Pass κλήθηκε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην περίπτωση της άυλης κάρτας για την επιδότηση καυσίμων. Όπως είπε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς πολλοί δήλωσαν κινητό χωρίς να είναι smartphone ή χωρίς να υποστηρίζει την τεχνολογία nfc.

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοχοι smartphones έσπευσαν να κάνουν την άυλη κάρτα, ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν διέθεταν την τεχνολογία nfc με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Για αυτό τον λόγο ο κ. Αναγνωστόπουλος πρότεινε σε όσους έχουν δηλώσει smartphone και στην πραγματικότητα δεν έχουν ή δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, να δανειστούν το κινητό συγγενικού προσώπου που υπάρχει εμπιστοσύνη.

Την ίδια στιγμή έσπευσε να επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημη σύσταση, αλλά οι ίδιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους πολίτες.

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 1,5 εκ. αιτήσεις και σήμερα θα πιστωθεί το ποσό σε 900.000 δικαιούχους. Σημειώνεται ότι ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι 2 εργάσιμες ημέρες.