Τον άμεσο εντοπισμό του δράστη που κλώτσησε ένα γατάκι στη θάλασσα, σε ψαροταβέρνα της Αιδηψού την Πρωτομαγιά είχε ζητήσει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα το περιστατικό πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσω των social media, γεγονός που προκάλεσε και την κινητοποίηση των Αρχών. Έτσι, ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε το γατάκι για να πέσει στη θάλασσα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Από την πλευρά του, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο, αφού πρώτα έγινε δέκτης αντιδράσεων για την πράξη του, επέλεξε να απαντήσει με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις μέσα από story στο Instagram.


Nέο «χτύπημα»

Nα «μαζέψει τα ασυμμάζευτα» προσπάθησε ο άνδρας, ο οποίος με βίντεο που δημοσίευσε ανέφερε τα εξής: «Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (…) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ@@@@. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στους 20 πόντους στην παραλία» ανέφερε σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε στο instagram ο νεαρός, πριν αρχίσει να “στολίζει” όσους τον κατέκριναν για τη συμπεριφορά του!

Ισχυρίζεται δε ότι… πλήρωσε 50 ευρώ για να πάρει ψάρια και να ταΐσει τα γατάκια…

«Το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση. (…) Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσε ότι δεν είμαι ό,τι να ‘ναι και κανένα μαλ@@@@@@ο που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά. Σας ξαναείπα μια μ@@@@@α ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά» συμπληρώνει.

«Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο. Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να μου κάνετε μήνυση (…). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς».