Ένα πέπλο μυστηρίου υπάρχει γύρω από τις φωτογραφίες με τα σημάδια που φέρεται να είχε στο πρόσωπό της η μικρή Ίριδα από την Πάτρα, μετά τον θάνατό της.

«Δεν υπάρχει τίποτα, δεν έχουμε τίποτα», είπε η Ασφάλεια Πάτρας σε ό,τι αφορά την πληροφορία ότι το Ανθρωποκτονιών Αττικής τους ζήτησε την αποστολή cd με τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα της νεκρής Ίριδας.

Κι αυτό συνέβη γιατί στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν ενεπλάκη η Ασφάλεια, αλλά το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών.

Επομένως, η Ασφάλεια δεν θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της το συγκεκριμένο υλικό.

Τις παραπάνω πληροφορίες από την Ασφάλεια Πατρών μεταφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ως απάντηση στις αναφορές για «αδικαιολόγητη» καθυστέρηση παροχής στο Ανθρωποκτονιών όλων των στοιχείων, που σχετίζονται με το θάνατο της Ιριδας.


Το «μυστήριο» με τις φωτογραφίες

Η προ ημερών δημοσίευση φωτογραφίας του βρέφους που «δείχνει» σημάδια, τα οποία ερμηνεύθηκαν από «ειδικούς» και μη ως «αποτυπώματα» εγκληματικής ενέργειας εγείρουν ερωτήματα.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι πόσες είναι οι φωτογραφίες και πόσοι τις έχουν. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το υλικό που διακινήθηκε στα ΜΜΕ, διαφέρει από εκείνο που έχουν οι Αρχές.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για «ειδήσεις» που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφορούν στην έρευνα της υπόθεσης Πισπιρίγκου, δημοσιοποιούνται και αποδίδονται ως «διαρροές» από την Αστυνομία.

Γι’ αυτό έχει δοθεί ρητή εντολή για ακόμα μια φορά κανείς να μην παρέχει πληροφορίες ακόμα και εάν πρόκειται για διασταύρωση στοιχείων.


«Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες»

«Βέλη» κατά της Ασφάλειας Πατρών εξαπέλυσε χθες, ο απόστρατος αξιωματικός, Θανάσης Κατερινόπουλος, επισημαίνοντας πως καλώς ανατέθηκε η υπόθεση στον Ανθρωποκτονιών, ενώ φωτογράφισε και πρώην στελέχη της Αστυνομίας, λέγοντας πως «κυκλοφορούν κάποιοι και λένε διάφορα στον αέρα που την φωλιά τους την έχουν λερωμένη στο παρελθόν».