Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tsiola_patra
Ελλάδα

Πάτρα - Αγγελική Τσιόλα: «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία και ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά»

Συγκλονισμένο παρακολουθεί τις εξελίξεις το πανελλήνιο

Εγώ πήγα στην εισαγγελία, έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη. Αυτό δήλωσε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας.

Ειδικότερα, η Αγγελική Τσιόλα είναι η ιατροδικαστής, που είχε κάνει τη νεκροτομή στην Ίριδα και όπως αποκάλυψε στο Star, «ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι», με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εισαγγελία, όπου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της.

«Δεν μου ‘’κόλλαγε’’ ο τρόπος που πέθαναν»

«Δύο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα , στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν», ανέφερε.

Η γυναίκα που έκανε την νεκροψία- νεκροτομή στην Ίριδα υποστηρίζει, ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα, θα λύσουν το μυστήριο με τις καταθέσεις τους.

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στον θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας», τόνισε.

Ωστόσο, συνάδελφοί της υποστηρίζουν ότι στην περίπτωση του 6 μηνών βρέφους υπήρχε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων. «Δυστυχώς, υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», σημείωσε η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Εντατικολόγος Ρίο: «Η κ. Τσιόλα μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο»

Πάντως, η κ. Τσιόλα είχε χτυπήσει «καμπανάκι» και στον εντατικόλογο της παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, όταν την είχε συναντήσει. «Πήγα και συνάντησα την κ. Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με το Star.