Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με το δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιληνιό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε σε σχέση με τις εξελίξεις στις τιμές των καυσίμων, στάθηκε στα εξής σημεία:

«Εμείς δουλέψαμε λίγο τώρα τις γιορτές που έφυγε ο κόσμος από εδώ και πέρα πάλι ησυχία. Οι τιμές πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα άρχισαν να τσιμπάνε, πήραν γύρω στα 2 με 3 λεπτά και η τιμή της αμόλυβδης την Αττική είναι τώρα 2,06 ως 2,09 και το απλό πετρέλαιο έφτασε το 1,80. Και να σκεφτείτε ότι έχει μειωθεί 15 λεπτά που σημαίνει ότι θα είχανε φτάσει τα 2 €».

«Όταν έμαθε ο κόσμος ότι θα πάρει το βοήθημα μου λέγανε «αηδίες, σιγά που θα μπω», τώρα βλέπουμε ότι σπεύδουν όλοι γιατί τα 30, τα 40 ή τα 50 είναι υπολογίσιμα έτσι όπως γίναμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα. Και μην ξεχνάτε ειδικά σε αυτούς με την άυλη κάρτα σε αυτούς θα πάει καύσιμα ενώ οι άλλοι με την τράπεζα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν διαφορετικά. Άρα θα κάνει κύκλο από τον καταναλωτή θα πάει στο μαγαζί και από το μαγαζί θα πάει στο κράτος με ΦΠΑ και φόρο. Όπως πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια είναι η μείωση του πετρελαίου κίνησης για τους επαγγελματίες, τους βοήθησε πάρα πολύ όλους αυτούς που έχουν πετρελαιοκίνηση και εμάς στα μαγαζιά μας έφερε δουλειά. Το αίτημά μας είναι να συνεχιστεί και τον άλλο μήνα, να μην είναι μόνο για τον Απρίλιο αν και έχω την υποψία ότι θα το κάνει η κυβέρνηση γιατί όλοι κερδίζουν από αυτή την κίνηση».

«Λέω στον κόσμο να μην κοιτάνε τις φθηνές τιμές γιατι είναι λίγο περίεργες, δεν μπορεί ο άλλος να πουλάει στην τιμή που εγώ αγοράζω και μην ξεχνάτε ότι πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα πιάσαν ένα μαγαζί στο Περιστέρι με γεμάτες τις δεξαμενές του με παράνομα καύσιμα, πάρα πολλά μαγαζιά είναι τέτοια. Αν το κράτος τα πιάσει όλα αυτά θα κερδίσει δισεκατομμύρια. Γίνονται έλεγχοι αλλά το θέμα είναι να μην γίνονται σε εμάς τους σωστούς, να πηγαίνουν και εκεί που πρέπει να πάει. Όλοι αυτοί πρέπει να κλείσουν ότι όχι μόνο να τους βάζει ένα πρόστιμο για 6 μήνες, μετά ξανανοίγουν και είναι οι ίδιοι με έναν αχυράνθρωπο μπροστά. Να πουν ότι αυτό το μαγαζί που πιάσαμε να νοθεύει ή να έχει πειραγμένες αντλίες παύει να είναι πια πρατήριο, γίνεται φούρνος ή μανάβικο και θα δείτε πως θα μαζευτούν έτσι. Πρέπει να βγει πιο δυναμικά η κυβέρνηση προς τα έξω και εμείς ο κλάδος είμαστε κοντά τους να βοηθήσουμε να γίνει κάθαρση».

Ακούστε τη συνέντευξή της