Τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών που εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, μέσα στο σπίτι του, στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του 55χρονου, όπου ο γνωστός άνθρωπος της νύχτας, με βαρύ ποινικό παρελθόν, έχασε τη ζωή του.

«Όσοι έχουν πάρει απόφαση να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου, το εκτελούν παρά τις δυσκολίες. Βλέπουμε ότι η εμπλοκή με τη νύχτα είναι επικίνδυνη και ότι ο μέσος όρος ζωής αυτών των ανθρώπων είναι τα 40-45 χρόνια. Ο Σκαφτούρος πήγε 55 γιατί ίσως τον προστάτεψε το ότι ήταν φυλακισμένος. Αν και υπήρξε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είχε δώσει άδεια»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το λάθος των δραστών ήταν ότι άφησαν τη μοτοσυκλέτα. «Ίσως βρεθεί κάποιο ίχνος DNA. Αυτοί “τρώνε” ο ένας τον άλλο, γιατί φοβούνται μεταξύ τους. Υπάρχει ένας ανοιχτός πόλεμος και υπάρχει δυσκολία γιατί υπάρχει ομερτά. Ελπίζουμε να “μιλήσει” η μηχανή και να βρούμε στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες. Ο Σκαφτούρος είχε βγει από τη φυλακή το 2018 με περιοριστικούς όρους. Τη μέρα της δολοφονίας του είχε δώσει άδεια στους ανθρώπους που τον προστάτευαν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

Από την πλευρά της η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, σημείωσε ότι «έπαιρνε όλα τα προληπτικά μέτρα, και νομίζω πως οι δολοφόνοι περίμεναν μια στιγμή χαλάρωσης για να χτυπήσουν. Ο Σκαφτούρος είχε μονίμως ασφάλεια γύρω του».