Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι εκτελεστές του γνωστού βαρυποινίτη.

 Γι' αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή να σηκωθεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συνδράμει από αέρος στο να βρεθούν τα ίχνη των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες εκτέλεσαν εν ψυχρώ με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια.

 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερος του.

 Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

 Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.