Στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτιών θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας βρίσκονται οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, που κάνουν επίσης λόγο για νέες συλλήψεις εμπλεκόμενων στην πολύκροτη υπόθεση.

Μιλώντας στον Σκάι ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, χαρακτήρισε την υπόθεση δύσκολη, πρόσθεσε ότι είναι κομβικής σημασίας οι καταθέσεις των μαρτύρων και έκανε λόγο για σημεία που παραμένουν σκοτεινά.

«Αναμένω τις εξελίξεις μετά τη ρήξη του ζευγαριού. Πιστεύω ότι η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι άσσοι», υπογράμμισε ο κ. Τσούκαλης επισημαίνοντας ότι δε θα εκπλαγεί αν τις επόμενες μέρες έχουμε κι άλλα εντάλματα σύλληψης. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.

«Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δεν μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία.  Αυτό που έγινε από την αρχή των εισαγγελικών αρχών ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση. Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία -και θα το έχουν ήδη κάνει θεωρώ- και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε. Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό. Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί κιόλας, είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες. Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου», επισήμανε. 

Στο ερώτημα τι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με «μισο-γνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα.

«Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της», πρόσθεσε. 

Απαντώντας στο ερώτημα αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, επισήμανε ότι στη Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξης της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους.

«Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια».

Ωστόσο, ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι οι πραγματογνωμοσύνες για τη Μαλένα και την Ίριδα θα καθυστερήσουν λίγο παραπάνω, «γιατί οι πραγματογνώμονες θα ανατρέψουν τις αιτίες θανάτων και κάνουν όλες τις ενέργειες για να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα»

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιονατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε ότι θα υπάρξουν συλλήψεις σε περίπτωση που τα αποδεικτικά μέσα βάλουν στο κάδρο και κάποιους άλλους ανθρώπους και φανεί ότι είχαν συμμετοχή κατά οποιονδήποτε τρόπο.

«Από την άρση των απορρήτων και των ηλεκτρονικών συσκευών φαίνεται ότι η μητέρα έψαχνε κάποια πράγματα, γιατί δεν είναι και λογικό κάποιος που έχει το παιδί του στο νοσοκομείο να ψάχνει για ουσίες», είπε χαρακτηριστικά.