Με τον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, κορυφώθηκε η διαδικασία παρασκευής του Μύρου η οποίο τελείται κάθε δέκα χρόνια στο Φανάρι

Μετά τον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου, ο Παναγιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη μεγάλη χαρά της παρασκευής του Αγίου Μύρου που ξεκίνησε την Κυριακή των Βαϊων και ολοκληρώθηκε εχθές Μεγάλη Πέμπτη, για τη σημασία της λαμπρής αυτής τελετής για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τους προκατόχους που αξιώθηκαν να τελέσουν τον Καθαγιασμό κατά το παρελθόν, αλλά και στη μεγάλη ευλογία για τον ίδιο να τελεί για τέταρτη φορά κατά κατά τη διάρκεια της Πατριαρχίας του τον Καθαγιασμό του Αγίου Μύρου.

Τέλος, με αφορμή τη πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δεινά του Ουκρανικού λαού αυτή τη περίοδο εξαιτίας της ρωσικής εισβολής καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά τον πόλεμο, ζητώντας να επέλθει η ειρήνη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος, δεήθηκε προς τον Ιησού Χριστό να καταπαύσει τον φρικαλέο και αποτρόπαιο πόλεμο στην Ουκρανία.