Επιτράπηκε ύστερα από δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας ο «παραδοσιακός» ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, ωστόσο από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ σημειωθήκαν κατασχέσεις σε υλικά που χρησιμοποιούν οι «αντίπαλες» ενορίες. Πρόκειται για τις ενορίες των Αγίου Μάρκου και Παναγιάς Ερυθιανής.

Τη Μεγάλη Πέμπτη αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκανα έρευνα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή του Βροντάδου και εντόπισαν 22 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 48 ρουκετόξυλα, 14 κενά καλούπια ρουκετών, δυο ξύλινα σφυριά, ένα αυτοσχέδιο καρφί και ένα κόσκινο, τα οποία κατέσχεσαν και τα παρέδωσαν στην Ασφάλεια Χίου που διενεργεί προανάκριση.

Συλλήψεις για κροτίδες και πυροτεχνήματα

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις ενός Έλληνα κι ενός αλλοδαπού καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 478 κροτίδες και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στα Χανιά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης, καθώς βρέθηκαν 3.004 αθύρματα διαφόρων τύπων και 72 βεγγαλικά και καπνογόνα που διέθετε προς πώληση.

Στη Ζάκυνθο, συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη ένας αλλοδαπός καθώς διαπιστώθηκε πως στο εμπορικό κατάστημα που διατηρεί διέθετε προς πώληση 1.451 αθύρματα.

Δυο εμπόρους που διέθεταν προς πώληση κροτίδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε περιοχές των Ιωαννίνων. Στην πρώτη περίπτωση, κατασχέθηκαν 57 κροτίδες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν άλλες 50.