Για τα νέα στοιχεία που δείχνουν πως η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν αυτή που βρήκε την 6μηνών Ίριδα νεκρή στην κούνια της, μίλησε στο Live News η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Μυρσίνη Κωστοπούλου.

«Οικουμενική τραγωδία» χαρακτήρισε η ψυχολόγος την υπόθεση της Πάτρας και επισήμανε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φυσικοποιούμε αυτές τις πράξεις που έχουν γίνει, από όποιον και να έχουν γίνει, αντίθετα να τα θεωρούμε αποκρουστικά.

 Αναφορικά με τα νέα στοιχεία που δείχνουν τη Τζωρτζίνα ως το άτομο που βρήκε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της, η κ. Κωστοπούλου επισήμανε πως εάν η 33χρονη αποδειχτεί η ένοχη για το φόνο της Ίριδας, τότε δεν μπόρεσε να προστατέψει ούτε την Τζωρτζίνα.

 «Είναι νομίζω κάτι που όλοι μας είχαμε σκεφτεί ότι η Τζωρτζίνα ενδεχομένως να ήταν ένας “ιερός μάρτυρας” σε όλη αυτή την τραγωδία και ίσως δεν είναι τυχαίο το τέλος της, το οποίο ακολούθησε» δήλωσε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

 Είπε πως όλη η οικογένεια έχει παθολογικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, πολύ έντονα συσπειρωμένη γύρω από τη βία, γύρω από το ψέμα και τώρα που στενεύει ο κλοιός προσπαθούν να βγουν από τον λαβύρινθο, μέσα στον οποίο παγιδεύτηκαν μόνοι τους.