Κατηγορούμενοι για αδικήματα οπαδικής βίας σε βάρος συνομήλικού τους, βρίσκονται δύο 16χρονοι που ενεπλάκησαν σε επεισόδιο, το οποίο είχε καταγγελθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό μάλιστα είχε συμβεί λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η υπόθεση με την επίθεση εναντίον του 16χρονου ερευνήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του θύματος, όλα ξεκίνησαν όταν ένας συμμαθητής του, εκ των κατηγορούμενων, του έστειλε απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, λόγω της οπαδικής του ταυτότητας. Οι δύο ανήλικοι συμφώνησαν να συναντηθούν για να επιλυθεί ειρηνικά η όποια διαφορά.

Αφού συναντήθηκαν στο προαύλιο δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Θεράποντα, κινήθηκαν, παρουσία ενός τρίτου ανήλικου (του έτερου κατηγορούμενου), σε παρακείμενη πυλωτή για να μιλήσουν. Τότε, σύμφωνα με την καταγγελία, αιφνιδιαστικά ο καταγγέλλων δέχθηκε σωματική επίθεση από τον συμμαθητή του, στο κεφάλι και στο σώμα, με τον άλλον ανήλικο να παρακολουθεί όσα συνέβαιναν.