Mε κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα.

Ανατριχίλα προκαλεί το σκίτσο, που δείχνει ασφυξία. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων θέλει μέσα από αυτό να δείξει πώς δολοφονήθηκε η Μαλένα πριν από τρία χρόνια και πώς εξηγούνται οι αμυχές στο πρόσωπό της. Τότε που ξεκινούσε αυτή τρομακτική αλληλουχία γεγονότων και συμπτώσεων, που οδήγησαν στον θάνατο την Ίριδα δύο χρόνια μετά και την Τζωρτζίνα, τον περασμένο Γενάρη.

Με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον πατέρα τους, Μάνο Δασκαλάκη απέναντί της το τελευταίο διάστημα. Σε ένα πόλεμο που όπως θα δούμε γίνεται υπόγειος με αιχμές και διαρροές που μπορεί να κρύβουν ακόμα και ουσιαστικές απαντήσεις στο απόλυτο θρίλερ.

Στη νέα του ανάρτηση, ο Γρηγόρης Λέων προχωράει ένα βήμα παρακάτω για τον θάνατο της Μαλένας. Επιμένει πως το παιδί δολοφονήθηκε και μέσα από σκίτσο επιχειρεί να δείξει πως μπορεί να προήλθε η ασφυξία. Πώς εξηγούνται τα σημάδια στο πρόσωπο για τα οποία πριν από λίγο διάστημα η 33χρονη, είχε πει ότι δεν σχετίζονται με το τέλος της κόρης της.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Με τις απόψεις που εκφράζει ο Γρηγόρης Λέων, συντάσσονται τις τελευταίες ώρες μια σειρά από συνάδελφοί του. Οι υποψίες τους για έγκλημα πίσω από τον θάνατο του παιδιού, έχουν γίνει όπως φαίνεται βεβαιότητα για τους ίδιους.

Σημειώνεται πως το μόλις 3,5 ετών κορίτσι πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, στις 13 Απριλίου του 2019. Οι γιατροί εκείνη τη μέρα ετοιμάζονταν να της δώσουν εξιτήριο. Και σε αυτή την περίπτωση όπως συνέβη και με την Τζωρτζίνα, στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Μετά τον θάνατο της Μαλένας οι γονείς, που δημόσια ευχαριστούσαν τους γιατρούς, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και εξέτασαν το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση.

Οι φωτογραφίες με τις αμυχές προκάλεσαν αίσθηση από την πρώτη στιγμή. Καθώς η ανάλυση εικόνων της μικρής εκείνη τη μέρα, δεν αποτύπωνε αυτά τα σημάδια. Με τους ιατροδικαστές να καλούνται πλέον να εξηγήσουν τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο που προκλήθηκαν στο άτυχο παιδί.

Οι ιατροδικαστές είναι επιφορτισμένοι με το ένα κομμάτι της έρευνας. Το άλλο βρίσκεται στα χέρια αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών. Είναι εκείνοι που τις τελευταίες ώρες εκτός από τον έλεγχο στα κινητά, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της 33χρονης, προσπαθούν να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μάνος Δασκαλάκης αναγνώρισε πίσω από τη φωνή την 33χρονη κατηγορούμενη. Την πρώην γυναίκα του, που όπως λέει τηλεφώνησε δύο φορές σε δημοσιογράφο της εκπομπής, σε μια προσπάθεια να τον εμπλέξει.

Η γυναίκα συστήθηκε ως η μητέρα της νέας συντρόφου του Μάνου Δασκαλάκη, κάτι που ο 30χρονος είναι σε θέση να διαψεύσει.

Τα ανώνυμα τηλεφωνήματα έγιναν πριν συλληφθεί η 33χρονη και οι αστυνομικοί θεωρούν πως αν διαπιστωθεί πως πίσω από αυτά κρύβεται η κατηγορούμενη σήμερα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα έχουν στα χέρια τους κάτι, που παραπέμπει σε ομολογία της.

Στην τελευταία της συνέντευξη στο MEGA,  η κατηγορούμενη ρωτήθηκε για τα δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα, χωρίς εκείνη να θέλει να επεκταθεί.

Όλα αυτά την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα πορίσματα των τριών ιατροδικαστών που καλούνται να καταλήξουν στα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της μικρής Ίριδας.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως έγκλημα του αιώνα συνεχίζεται με την αγωνία να παραμένει σταθερά στο κόκκινο για ορισμένους και τις αναλύσεις να τροφοδοτούν για ακόμα μια μέρα, μια σειρά από αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις.

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των υγειονομικών του Καραμανδάνειου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας οι καταθέσεις όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πάτρας, στο οποίο είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα.

Από τις καταθέσεις όλου του προσωπικού φαίνεται πως έχει προκύψει η αδιαφορία της μητέρας σε κρίσιμες στιγμές της Τζωρτζίνας, όσο και η επιμονή της για εισαγωγή του κοριτσιού στο νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν μετά το Πάσχα, με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και έπειτα τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Αναζητά τεχνικό σύμβουλο

Yπενθυμίζεται πως για 14η ημέρα παραμένει προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη παρακολουθεί τις εξελίξεις από την τηλεόραση που έχει στο κελί της και βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού συμβούλου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να την επισκεφτούν οι δικηγόροι της.