Στα μέτρα που ισχύουν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου, σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων.

Οι ειδικοί από την πλευρά τους κάνουν λόγο για εορτασμό του Πάσχα με προσοχή και τήρηση των μέτρων. Η επιστροφή στην κανονικότητα πάντως βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά, μια και από τις 2 Μαΐου κι έπειτα θα επανέλθουμε στις προ-πανδημίας ημέρες, με την κατάσταση να επανεξετάζεται από τον Σεπτέμβριο.

Μέτρα για το Πάσχα

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι 9 μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέτρα για τις εκκλησίες

Στις εκκλησίες, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ οι πιστοί εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19.

Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες, αυστηρά κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.