Το φετινό Πάσχα θα είναι το πρώτο «κανονικότητας» μετά από δύο χρόνια και πολλοί είναι αυτοί που έχουν επιλέξει να φύγουν και να το περάσουν στο χωριό. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά όλοι μας πρέπει να τηρούμε τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα διότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμη ανάμεσά μας

Τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα

Μάσκες στις εκκλησίες και

Μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός

Παράλληλα γίνονται συστάσεις για:

Εορτασμό του Πάσχα και την συνάθροιση σε ανοιχτούς χώρους και self test πριν να ξανασυναντήσουμε τα οικεία πρόσωπα και ιδιαίτερα τα ευπαθή στους τόπους όπου θα ταξιδέψουμε

Η μάσκα θα παραμείνει:

σε χώρους συγχρωτισμού

στα μέσα μαζικής μεταφοράς,

στις υγειονομικές δομές και

στα σχολεία

Τα μέτρα σε εστίαση

Απαγορεύεται η είσοδός τους στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης για τους ανεμβολίαστους. Βέβαια μπορούν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης -σε όσα μαγαζιά διαθέτουν ανοιχτό χώρο- με αρνητικό rapid test

Κανονικά η περιφορά επιταφίου και η λειτουργία της Ανάστασης - Με μάσκες στις Εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Για τρίτο Πάσχα από την έναρξη της πανδημίας, ο εκκλησιασμός αυτές τις άγιες ημέρες θα γίνει με τη χρήση της μάσκας.

Την Μεγάλη Εβδομάδα οι ναοί θα λειτουργούν με την παρουσία πιστών. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει κανονικά στις γειτονιές, ενώ το Μεγάλο Σάββατο η ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει και πάλι τα μεσάνυχτα και όχι πιο νωρίς, όπως πέρσι

Γεμίζουν τα καταλύματα της περιφέρειας

Την ίδια ώρα, σε πίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει η φετινή έξοδος για τις ημέρες του Πάσχα, ενώ οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς φτάνουν και το 100%.

Πρώτη στη λίστα των κρατήσεων για το Πάσχα είναι η Κέρκυρα με πληρότητα 90%, ενώ η Τήνος βρίσκεται στην επόμενη θέση με 88%.

Η Μύκονος έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά της με την πληρότητα να αγγίζει το 81%. Σήμερα η πληρότητα για την Σαντορίνη αγγίζει το 64% με τους ειδικούς να προβλέπουν αύξηση τις επόμενες ημέρες για όλες τις περιοχές.

Πάσχα στο χωριό 

Αρκετοί είναι οι Έλληνες που επιλέγουν κυρίως τα χωριά τους για να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα συναντώντας συγγενείς και φίλους στο γιορτινό τραπέζι του πατρικού του.

Δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κατάλυμα στο Λεωνίδιο με την πληρότητα να φτάνει το 100%. 92% πληρότητα μέχρι και σήμερα έχει η Ναύπακτος.

Από την Μεγάλη Παρασκευή φαίνεται πως πολλοί εκδρομείς θα επισκεφτούν και την Καλαμπάκα με την πληρότητα να φτάνει το 90 . Υψηλές ειναι οι κρατήσεις και στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους εταιριών διαχείρισης ακινήτων τις επόμενες ημέρες η πληρότητα σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές θα αγγίζει το 100%.