Η τελετή αλλαγής Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πασίγνωστο πλέον «Δώμα ΓΕΝ» παρουσία του Αρχηγού Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον επί 28μηνο Εκπρόσωπο Συνταγματάρχη (ΤΘ) Ιωάννη Σηφάκη (Τάξη ΣΣΕ-1995), να παραδίδει τα καθήκοντά του και την «ηλεκτρική καρέκλα» του στον Συνταγματάρχη (ΠΒ) Κωνσταντίνο Συρλαντζή (Τάξη ΣΣΕ-1991).

Όπως τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός θεωρεί ως απολύτως πετυχημένο στην αποστολή του τον Συνταγματάρχη Σηφάκη, σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους δύο στις νέες τους θέσεις.

Ο πρώην πλέον Εκπρόσωπος Τύπου Συνταγματάρχης Σηφάκης, ο επονομαζόμενος και … “Terminator” από τους Στρατιωτικούς Συντάκτες από τα 2,5 χρόνια της προηγούμενης εμπειρίας του ως Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ όταν ήταν Επίλαρχος και Αντισυνταγματάρχης, πρόκειται να τοποθετηθεί σε θέση ευθύνης σχηματισμού στον Έβρο, ενώ ο νέος Εκπρόσωπος έρχεται από το Δ’ Σώμα Στρατού, όπου ήταν επικεφαλής του 7ου Επιτελικού Γραφείου του Σώματος και Εκπρόσωπος Τύπου αυτού, έχοντας περάσει από όλες τις προβλεπόμενες διοικήσεις μονάδων του Όπλου του μέχρι το σημερινό του βαθμό!

Ο (εκάστοτε) Εκπρόσωπος Τύπου λειτουργώντας ως «ο λιμενοβραχίων» του (εκάστοτε) Αρχηγού δεν ασκεί ΠΟΤΕ προσωπική πολιτική, αλλά υλοποιεί την πολιτική επί εκάστου θέματος που θέλει ο Αρχηγός. Επομένως στην αποστολή αυτή ο Συνταγματάρχης Σηφάκης επέτυχε απολύτως, ασχέτως αν πολλάκις συγκρουόταν με τους Στρατιωτικούς Συντάκτες, οι οποίοι ΠΑΝΤΑ θέλουν το «κάτι παραπάνω». Ποτέ όμως δεν ήταν «επί προσωπικού», καθώς ο Συνταγματάρχης Σηφάκης είχε πάντα τεράστια εμπειρία επί του θέματος, βαθειά γνώση του συνόλου των Στρατιωτικών Συντακτών, αλλά και ένα «μυστικό όπλο» που εκτόνωνε πάντα την όποια ένταση. Το φυσικό χαμόγελό του, κάτω από τον παχύτατο Κρητικό μύστακά του και το απίστευτο χιούμορ του, που λειτουργούσαν πάντα … «χαλαρωτικά»! Είναι απολύτως βέβαιο ότι όπου και να πάει, σε όποια θέση ευθύνης του βαθμού του και να πάει θα πετύχει, αρκεί να έχει και την πάντα απαραίτητη τύχη μαζί του, καθώς γνώσεις και εμπειρία διαθέτει εν αφθονία.

Και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ο Συνταγματάρχης Σηφάκης διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ το διάστημα της Υβριδικής απειλής των Τούρκων με το μεταναστευτικό στον Έβρο, την τουρκική προκλητικότητα με το «Ορούτς Ρέϊς» και την αντιμετώπισή της από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, την πανδημία και την καθοριστικής σημασίας εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπισή της, τις τεράστιες καλοκαιρινές δασικές πυρκαγιές και την αντιμετώπισή τους από τις Ε.Δ., επικουρικώς των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλαδή τεράστιων θεμάτων το καθένα από μόνο του.   

Ο νέος Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ Συνταγματάρχης Συρλαντζής έχει γνώσεις, διάθεση και «τοπική» εμπειρία της θέσεως από την προϋπηρεσία του σε αντίστοιχη θέση του Δ’ΣΣ. Τύχη χρειάζεται, όπως όλοι μας, παράλληλα με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του που διαθέτει.

Καλή επιτυχία και καλή τύχη σε αμφοτέρους στις νέες τους θέσεις!