Τα δραματικά 55 λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζώρτζινας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 κατέθεσε  με κάθε λεπτομέρεια στην 18η τακτική ανακρίτρια που έρευνα την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών Ιωάννης Χασαπόπουλος.

" Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο " είπε χαρακτηρίζοντας ως ορισμό της τραγωδίας  την απώλεια  των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη  "Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για μας έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματα μας ήταν συγκλονιστικά" είπε.

Όσον δε για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν πιο ψύχραιμος κι η Πισπιρίγκου αμίλητη, χωρίς ωστόσο - παρά τις επίμονες ερωτήσεις- να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Μαζί με τον κ. Χασαπόπουλο κατέθεσαν ακόμη δυο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.