Στη θλίψη έχει βυθίσει την κοινή γνώμη η είδηση του θανάτου του κορυφαίου ορειβάτη με καταγωγή από το Μαντούδι Εύβοιας, Αντώνη Συκάρη, κατά την κατάβαση από την κορυφή του Νταουλαγκίρι, στο Νεπάλ.

Ο άτυχος ορειβάτης είχε καταγωγή από την Εύβοια. Η μητέρα του κατοικεί μόνιμα στο Μαντούδι, τόπο καταγωγής της, τον οποίο ο άτυχος Αντώνης επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι.

Μιλώντας στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Καντζούρας επεσήμανε: «Ο Αντώνης κάθε καλοκαίρι ερχόταν στο Πατρικό του σπίτι στο Μαντούδι και ήταν αγαπητός στο χωριό του και ιδιαίτερα στη νεολαία που τον αποθέωνε και συζητούσε μαζί τους για τις ορειβασίες και τον τρόπο που το πραγματοποιούσε.

Ωστόσο διοργάνωνε το καλοκαίρι με την νεολαία ανέβασμα με τα πόδια προς το όρος Καντήλι καθώς και με ξένους τουρίστες, γκρουπ που έρχονται εδώ, Βέλγους και Γερμανούς.

Ο κόσμος στο Μαντούδι πάγωσε στο άκουσμα του θανάτου του Αντώνη και από την πρώτη στιγμή της τραγικής είδησης γέμισε το σπίτι από κόσμο μέσα έξω να συμπαρασταθούν στην μητέρα του η οποία δεν μπορεί να πιστέψει τον άδικο χαμό του γιου της».