Προφυλακιστέος κρίθηκε, παρά την ηλικία του, ο 90χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο αγιογράφο στην Τήνο το μεσημέρι της Κυριακής.

Σημειώνεται πως ο δράστης απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας την Τρίτη, σε μια διαδικασία που είχε διάρκεια περίπου τρεις ώρες. Ο ίδιος επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του, ισχυριζόμενος ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και η γεροντική άνοια, σύμφωνα με το Cyclades24.gr.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και τις πιθανότητες περί μη φυλάκισης και έκτισης της ποινής με κατ’ οίκον περιορισμό, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο 90χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με το σκεπτικό, ότι τέλεσε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και είναι επικίνδυνος για την κοινωνία να επαναλάβει κι άλλα εγκλήματα. 

Επέστρεψε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ερμούπολης και τα επόμενα 24ωρα θα οδηγηθεί στις φυλακές, με πιθανότερο ενδεχόμενο το Κατάστημα Κράτησης της Χίου.  

Υπενθυμίζεται πως το έγκλημα έγινε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, μπροστά από την πολυκατοικία όπου ζούσαν οι δύο άνδρες. Το θύμα έμενε στο ισόγειο, ενώ ο δράστης στον πρώτο όροφο. Λίγο πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα ξέσπασε καβγάς ανάμεσά τους, με τον αγιογράφο να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι του, και τον 90χρονο να βρίσκεται στο μπαλκόνι. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο καβγάς αφορούσε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.

«Καλά του έκανα», φώναξε ο δράστης

Αφού οι δύο άνδρες λογομάχησαν, ο 90χρονος άρπαξε μια κυνηγετική καραμπίνα και κατέβηκε στο δρόμο. Με το κοντάκι του όπλου έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του 52χρονου και τον πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι, με συνέπεια ο άτυχος 52χρονος να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και οδήγησαν τον 90χρονο στο ΑΤ, όπου φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, φωνάζοντας «καλά του έκανα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από γείτονες του θύματος και του δράστη, οι καβγάδες ανάμεσα στους δύο άντρες ήταν συχνοί, και οι τελευταίες αφορούσαν τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Οι ασήμαντες διαφορές πριν τη δολοφονία

Δράστης και θύμα είχαν έρθει σε αντιπαράθεση και στο παρελθόν για ασήμαντες διαφορές, με κάποιες από αυτές μάλιστα να καταλήγουν και σε μηνύσεις. Ειδικότερα, ο 90χρονος είχε καταγγείλει το θύμα ότι δηλητηρίασε το πηγάδι του και για παράνομη τοποθέτηση κεραίας στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Και οι δύο μηνύσεις αρχειοθετήθηκαν.

Μήνυση κατά του δράστη είχε υποβάλει και ο 52χρονος, για απόπειρα σωματικής βλάβης, καθώς του είχε επιτεθεί με μαγκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο 90χρονος δημιουργούσε συχνά εντάσεις και προβλήματα στην περιοχή και ήταν γνωστός για την επιθετική του συμπεριφορά.

Έγκλημα στην Τήνο: Πατέρας δύο παιδιών το θύμα

Ο άτυχος 52χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Πριν από λίγο διάστημα έχασε τον αδελφό του από καρκίνο, ο οποίος είχε και εκείνος δύο παιδιά.

Προηγουμένως, το θύμα είχε χάσει τον πατέρα του, που ήταν διευθυντής της σχολής Αγιογραφίας της Τήνου, και μετά τον θάνατό του πήρε τη θέση του. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε έναν χρόνο.

Αρχικά, αφότου πέθανε ο πατέρας του, χρέη διευθυντή στη σχολή ανέλαβε ο αδελφός του. Αφού έφυγε κι εκείνος από τη ζωή, τη θέση πήρε το θύμα της άγριας δολοφονίας στην Τήνο.