Οι Ουκρανοί διαφωνούν στην πρωτοβουλία του Βατικανού, να φέρει τη χώρα τους με τη Ρωσία πιο «κοντά» το ΠάσχαΕιδικότερα, η Πρεσβεία της Ουκρανίας παρά την Αγία Έδρα, δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Βατικανού, να σηκώσουν τον ξύλινο σταυρό, κατά την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου, την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στο Κολοσσαίο, μια ουκρανική και μια ρωσική οικογένεια.

«Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα κατανοεί και συμμερίζεται την γενική ανησυχία στην Ουκρανία, και σε πολλές άλλες κοινότητες, σε ό,τι αφορά την ιδέα να επιλεγούν Ρωσίδες και Ουκρανές γυναίκες, οι οποίες θα πρέπει να φέρουν τον σταυρό», σημείωσε στο Twitter o Ουκρανός πρέσβης 'Αντρι Γιουράς.

«Τώρα, ασχολούμεθα με το θέμα αυτό και προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις δυσκολίες που αφορούν την υλοποίηση και ενδεχόμενες συνέπειες»,συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως χθες, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια Ρώσων και μια Ουκρανών θα σήκωναν τον ξύλινο σταυρό κατά την δέκατη τρίτη στάση της καθολικής Via Crucis, την Παρασκευή. «Πρόκειται για μια από τις στιγμές με βαθύτερη θρησκευτική σημασία: είναι η στιγμή κατά την οποία ο Χριστός αποκαθηλώνεται από τον σταυρό και το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία», αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.